Hasznos tippek! Így alakíts ki nyári konyhát a kertedben

kialakítás kert nyári konyha
Faluhelyen megszokhattuk, hogy a háztartás része a nyári konyha, ám mind gyakrabban látni ezt a helyiséget modern házak kertjében is – megjelenése egyfajta életmódbeli szemléletet tükröz, és kifejezi a gasztronómia szeretetét.

A nyári konyha nem tévesztendő össze az épített sütögető, bográcsozó hellyel, sem a kültéri mobil grillekkel, hiszen egy második konyháról van szó, ami a szabadban áll, és így a kerti partik és a befőzés tökéletes helyszíne.

Kialakítás

Csatlakozhat a főépület falához, és állhat önállóan is. Az is remek megoldás, ha pergolaszerű tetőt emelünk a konyha és a hozzá tartozó étkező fölé. Mindegy, hogy a kerti konyha rusztikus vagy mediterrán hangulatú, fából, téglából és terméskőből épített, vagy minimalista vonalvezetésű, fehér fallal, acél bútorfronttal és gépparkkal felszerelt, a lényeg, hogy a lakóépülettel egységes stílust alkosson. Gondolni kell arra, hogy a munkalap is bírja az időjárás változékonyságát, ezért célszerű acélból, gránitból vagy tömör fából rendelni. Lámpák és konnektorok közül kültéri, vízálló típusokat válasszunk.

Második konyháról van szó, ami a szabadban áll, és így a kerti partik és a befőzés tökéletes helyszíne Forrás: Shutterstock/Imging

Berendezés

Ahogy egy beltéri konyhában, itt is szükség van tárolókra, folyóvizes mosogatóra, kültéri sütőre, illetve a főzési szokásainknak megfelelő tűzhelyre. Kiegészülhet szilárd tüzelésű grillezővel, rostlappal, tandoori vagy hagyományos kemencével. Ha önálló épületet tervezünk a nyári konyha számára, akkor hűtőszekrény és mosogatógép is beszerelhető, mert egy kis fűtéssel télen sem fognak szétfagyni a készülékek. Páraelszívóra ebben a műfajban nincs szükség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.