Súlyos sérülésekhez vezethet, ha ügyetlenül vágjuk fel az avokádót

Forrás: Shutterstock -
felvágás gyümölcshús sérülés kés avokádó
Ha egy avokádót a kezünkbe veszünk, a legritkább esetben gondolunk arra, hogy felvágásakor akár komoly sérüléseket is szenvedhetünk. Pedig így van. Ha rosszul tartjuk a gyümölcsöt, könnyen megszalad a kés, ami a tenyerünkben, sőt, rosszabb esetben a csuklónknál is landolhat. Na, de hogyan vágjuk fel sérülésveszély nélkül az avokádót? 

Ha a tökéletesen érett avokádót szeretnénk felvágni, fontos a jó technika. A Everyday Health azt javasolja, soha ne úgy álljunk neki, hogy az egyik markunkban az avokádót tartjuk, a másikban pedig a kést, és belevágunk.

A nagy és éles kés a puha gyümölcshúsban, vagy a nedves, csúszós magon megszaladhat és megsérülhetünk.

Az Insider értesülései szerint egy év alatt 8900-en kerültek a sürgősségire csak azért, mert megsérültek az avokádó felvágása közben.

Az avokádómag kivételének helyes – és legbiztonságosabb – módszere, ha a gyümölcsöt egy deszkára helyezzük és hosszában, felülről lefelé vágjuk szét.

Az avokádómagot óvatosan kell eltávolítani. Forrás: Shutterstock

Ha az avokádó már nagyon érett, ezt követően kanállal is ki tudjuk venni a magját, és ugyanúgy kanállal meg tudjuk enni a héjából a gyümölcsöt - javasolja a Sun.

Ha igazi művészi alkotásokat néznél avokádóból, kattints a galériánkra.

A sérülésveszély persze ne tartson vissza attól minket, hogy avokádót fogyasszunk, ugyanis nagyon egészséges. Az avokádó alacsony szénhidráttartalmú, tehát nem hizlal, mégis sok rostot tartalmaz. Egy közepes darabban három gramm rost van, így hatékonyan segít az éhségérzet leküzdésében.Egy tanulmány szerint, akik minden nap elfogyasztanak egy avokádót, azoknak javul a látásuk. Mindez a lutein tartalmának köszönhető, ami szerepet játszik az életkorral összefüggő szembetegségek megelőzésében. Az avokádó egészséges zsírforrás, ugyanis csak telítetlen zsírokat tartalmaz, amik jótékony hatással vannak a koleszterinszint optimalizálására. Ha kíváncsi vagy arra, miért érdemes még avokádót legalább heti rendszerességgel fogyasztani, akkor ezt a cikkünket olvasd el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.