Mégis él az évtizedekkel ezelőtt eltűnt milliomos? Egy pápuai kannibál törzs tagjaival látták együtt harcolni

Forrás: Gettyimages/Shutterstock -
feltételezés kannibál törzs Michael Rockefeller
A gazdag New York-i milliomos, Michael Rockefeller eltűnése évtizedek óta találgatások tárgya – de egy új podcast szerint vannak lehetséges bizonyítékok arra, hogy él és köszöni, jól van. Ahogy arra is, hogy szörnyű halált halt. 

Megoldódhatott az amerikai milliomos eltűnésének rejtélye: olyan felvételek láttak napvilágoz, amelyeken egy meztelen fehér férfi látható, aki egy kannibál törzs tagjaival együtt vadászik.

Michael Rockefeller – a híresen gazdag Rockefeller család tagja – egy pápua-új-guineai utazás során tűnt el 1961-ben. November 17-én a Rockefellert és René Wassing holland antropológust szállító kishajó bajba került. Rockefeller úgy döntött, úszik a három mérföldre lévő partig. Wassing - és mindenki más - ekkor látta utoljára a milliomost, akit feltételezések szerint az a pápua-új-guineai törzs tagjai ölhettek meg, akikért annyira rajongott.

A híresen gazdag Rockefeller család tagja, egy pápua-új-guineai utazás során tűnt el 1961-ben Forrás: Gettyimages/Shutterstock

A közelmúltban olyan filmfelvételek láttak napvilágot, amelyeket ott készítettek, ahol Rockefeller eltűnhetett, és amelyek mindent felülírhatnak.

"Egy Milt Macklin nevű riporter hallott erről a titokzatos ausztrál személyről, aki nemrégiben összefutott Michael Rockefellerrel Új-Guinea dzsungelében, nem messze attól a helytől, ahol állítólag eltűnt" - mondta a podcaster, Mr. Ballen.

A felvételen feltűnik egy fehér férfi, aki az asmati törzs tagjaival együtt evez egy kenun, feltehetőleg épp egy másik törzssel vívnak csatát. Bár a felvétel minősége nem a legjobb, a fehér férfi állítólag pont úgy néz ki, mint Rockefeller. Így az eltűnése oka valójában az lehet, hogy csodált törzsénél tallta meg az új életét.

Egy másik verzió szerint a milliomos nagyon is meghalt, és nem is a legszebb körülmények között - írja a Daily Star.

Az kannibál asmati törzs három vezetője, Pip, Ajim és Fin a part közelében találta meg Rockefellert kimerülten lebegve. Rövid megbeszélés után holland felfedezők iránti haragjukban úgy döntöttek, hogy bosszúból megölik Rockefellert. Lándzsát vágtak a bordái közé, majd visszarángattak a falujukba a még élő, de halálosan megsebesült Rockefellert. Ott levágták a fejét, megették az agyát, a testét feldarabolták és megfőzték, majd elfogyasztották a törzs tagjai - mondta el a podcas készítő Carl Hoffman, a National Geographic újságírójának elbeszélésére hivatkozva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.