Te is küzdesz a borostyánnal? Eláruljuk, hogyan tudsz tőle végleg megszabadulni

Forrás: Flickr/bengt-re -
növényzet dísznövény borostyán
Borostyán egy közismert dísznövény, melyet gyakran falakon, kerítéseken, oszlopokon vagy egyéb felületeken hagynak felkapaszkodni, hogy zöld növényzettel díszítsék ezeket a területeket. Ha nincs megfelelően kezelve, néhány helyen invazív lehet és könnyen eluralkodhat. Íme néhány praktika arra az esetre, ha örökre el szeretnénk tüntetni a kertünkből.

A borostyán eltávolítása és kiirtása rendkívül időigényes, különösen ha már erősen meggyökerezett vagy terjedőfélben van. Itt van néhány lépés, amit megtehetsz a kiírtása érdekében:

Metszés és visszavágás

Kezdd azzal, hogy visszavágod a borostyánt a lehető legalacsonyabbra. Ezt a munkát tavasszal vagy nyáron végezd, amikor a növény aktív növekedési fázisban van. Használj éles metszőollót vagy fűrészt a vastagabb szárak vágásához.

Gyökeres részek eltávolítása

Azokat a szárakat és hajtásokat is el kell távolítani, amelyek a föld alatt gyökereznek. Ezt lehetőleg minél mélyebben végezd el, hogy a gyökerek ne tudjanak újra kihajtani.

Te is küzdesz a borostyánnal? Eláruljuk, hogyan tudsz tőle végleg megszabadulni Forrás: Flickr/bengt-re

Gyomirtószerek

Egyes gyomirtószerek hatékonyak lehetnek a borostyán kiírtásában. Olyan szert válassz, amely hatékonyan pusztítja el a növényt anélkül, hogy a környező növényzetet károsítaná. A vegyszerek használatakor légy óvatos pláne, ha a borostyán más növények között nő.

Folyamatos ellenőrzés és kezelés

A borostyán gyökerei és szárai nehezen kiszűrhetők, és könnyen újra kinőhetnek. Rendszeresen ellenőrizd a területet, és távolítsd el az új hajtásokat és gyökeres részeket, amint megjelennek.

5 ehető gyomnövény, ami a te kertedben is biztosan ott van

Türelem

A borostyán kiirtása hosszú és kitartást igénylő folyamat lehet. A következetes munkával és gondoskodással idővel sikerülhet megszabadulni tőle - írja az Express.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.