Özönlenek a turisták Adolf Hitler egykori nyaralótáborába: fotón a komplexum

üdülőtábor turista Rugen Adolf Hitler
Egyre népszerűbb a turisták körében Adolf Hitler egykori nyaralótábora, ami a németországi Rügen szigetén, a Balti-tenger partján található.

Adolf Hitler 1936-ban rendelte el az óriási betonkomplexum építését, hogy 20 000 nácinak biztosítson rekreációs lehetőséget. Az építkezés végül a második világháború kitörésével, 1939-ben leállt.

A nyaralóknak éjszakánként 100 fontot, azaz közel 50.000 forintot kell kifizetnie ahhoz, hogy a Prora Solitaire Apartments & Spa egykori náci üdülőtáborában szálljanak meg. Az online értékelések alapján a legtöbben nagyon szeretik a helyet és bátran ajánlják más turistáknak is.

Légi fotó a komplexumról (2018-as felvétel) Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Stefan Sauer

Az egykori náci üdülőtábort igazi luxusszállodává alakították át, ami nagyszerű kikapcsolódást kínál az itt megszállóknak, a komplexum a németországi Rügen szigetén, a Balti-tenger partján található - írja a Daily Star.

„Összességében nagyszerű volt az itt tartózkodás. Fantasztikusan szép apartmanban szálltunk meg, kilátással a vízre. Az egész komplexum és az szobánk is nagyon jól felszerelt és tiszta volt" - olvasható az egyik család értékelése.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.