Vonz a kávékészítés világa? Ezeket érdemes tudni a barista tanfolyamokról!

Forrás: freepik -
barista tanfolyam kávékészítés kiválasztás
A baristák nemcsak szenvedélyes kávéfogyasztók, de szívvel-lélekkel merülnek el a  kávéspecialitások elkészítésében is. Számukra ez valódi hivatás, egy igazi művészet. A barista szakma egyre népszerűbbé válik mind pályakezdőként, mind karrierváltóként. Profivá válni azonban csak az alapok precíz elsajátításával és a technikák tökéletesítésével lehetséges. Cikkünkből most megtudhatod, hogy milyen szempontok szerint érdemes barista tanfolyamot választanod, ha igazán jó akarsz lenni a szakmában.    
Forrás: freepik

Mit tanulhatsz egy barista tanfolyamon?

A barista képzéseken:

  • Részletesen megismerkedhetsz a kávétermelés folyamatával, a különböző termőterületekkel és sajátosságaikkal.

  • Betekintést nyerhetsz a kávé termesztésébe, szüretelésébe, pörkölésébe és őrlésébe.

  • Tapasztalatot szerezhetsz a kávékészítő gépek és barista eszközök használatában, a kávékészítési módszerekben.

  • Képzett baristáktól tanulhatod meg a tökéletes tejhab elkészítését és a tejes kávéitalok díszítését.

  • Vendéglátási ismeretekkel gazdagodhatsz, mivel a kávét fel is kell szolgálnod.

Forrás: freepik

Hogyan találd meg a legjobb barista képzést?

Az interneten ma már számos barista tanfolyam lehetőség közül válogathatsz, ám sokszor nem könnyű eldönteni, hogy melyik adja tudásban és gyakorlatban a legtöbbet.

A képzés kiválasztásánál fontos tényező lehet, hogy olyan tanároktól tanulj, akik maguk is szaktekintélynek számítanak a baristák világában, és amellett, hogy komoly elméleti tudást adnak át, nagy figyelmet fordítanak a gyakorlatra is.

Lássuk most, hogy milyen szempontok alapján válassz!

1. Tájékozódj a képzőhely honlapján

Először is érdemes átnézni a képzőhely weboldalát, ahol minden szükséges információt megtalálhatsz a tanfolyamokról, oktatókról. Alaposan böngészd át, hogy milyen gyakorlati lehetőségeket kínál a képzés, milyen felszereltsége van az iskolának. És hasznos, ha utánaolvasol a korábban ott végzett baristák véleményeinek is.

2. Mely városokban érhető el az oktatás?

Azoknak, akik Budapesten élnek, könnyebb dolguk van, mivel a fővárosban sokkal több lehetőség kínálkozik. De vidékiként sem kell kétségbeesni, mert ma a profibb képzőhelyek országszerte rendelkeznek központokkal, így megspórolják a sok utazgatást.

3. Kell-e plusz költségekre számítani a tanfolyam árán felül?

Érdemes tájékozódni, hogy mit tartalmaz a befizetett összeg, mivel előfordulhat, hogy a kurzus díján kívül más költségek is felmerülnek. Például, hogy kell-e fizetni pluszban a tankönyvért, valamint a gyakorlati képzés során az alapanyagokért, eszközökért.

4. Mennyi idő alatt szerezhető barista oklevél?

Fontos tehát megtudni, hogy a tanfolyam milyen hosszú és mennyi elfoglaltsággal jár, különösen akkor, ha munka vagy más tanulmányok mellett szeretnéd elvégezni. Számít, hogy a képesítést hetek vagy csak évek alatt lehet megszerezni.

5. Milyen szakmai fejlődési lehetőségek vannak az alapok elsajátítása után?

A igazi barista folyamatosan szeretne fejlődni, ezért érdemes előre tekinteni és megnézni, hogy a képzőhely milyen további workshopokat, képzéseket kínál.

6. Szerezhető-e nemzetközileg elismert barista oklevél?

Amennyiben nem itthoni karrierben gondolkodsz, hanem szeretnéd felfedezni a világot, neves európai vagy tengerentúli speciality kávézókban kipróbálni magad, akkor feltétlenül nemzetközileg akkreditált minősítésre lesz szükséged. De ha épp nincs utazhatnékod, akkor is hasznos lehet a külföldön is elismert papír, mert sosem tudni, hogy mit hoz az élet.

Forrás: freepik

7 ok, hogy miért válaszd a BestMixerhez tartozó BestBaristát!

Ha valóban a kávé szakma csúcsára szeretnél jutni, akkor a BestBarista ideális választás lehet számodra. Több mint 10 éve szervezik barista képzéseiket.

7 ok, amiért a BestBaristánál a helyed!

  1. A legkorszerűbb oktatási helyszíneken, csúcstechnológiás gépeken és profi eszközök segítségével sajátíthatod el a kávékészítés fortélyait.

  2. Kiscsoportos oktatások és akár magán barista tanfolyamok segítik, hogy minél több gyakorlatot szerezz és nagyobb odafigyelésben részesülj.

  3. A legtapasztaltabb barista oktatóktól tanulhatsz.

  4. Nemcsak Budapesten, hanem vidéki helyszíneken is elérhetők a kurzusok.

  5. Az alap barista tanfolyamtól a profi barista szakembereknek szóló képzésekig minden opciót megtalálsz.

  6. Lehetőséged van Latte Art vagy Alternatív kávékészítés workshopokon részt venni, valamint Coffee Shop Manageri és szakmai nyelvtanfolyamok is elérhetők.

  7. 3 hét alatt nemzetközileg elismert oklevelet szerezhetsz, amellyel bárhol a világon megállod majd a helyed.

Jelentkezz Te is Magyarország piacvezető barista képzéseire!

Ha úgy érzed, hogy készen állsz egy új karrierre, szomjazod a tudást, és a kávézás szakértőjévé szeretnél válni, akkor nincs más dolgod, mint szétnézni Magyarország piacvezető barista képzései között. A BestBaristánál biztosan megtalálod az igényeidnek legjobban megfelelő barista tanfolyamot!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.