Kutatók megfejtették, mikor hal ki az emberiség - Új szuperkontinens hozhatja el az armageddont

Forrás: Shutterstock -
világvége szuperkontinens armageddon kihalás emberiség
Közeleg a világ vége — állapították meg brit tudósok, miután számítógépes klímamodelleket használtak annak előrejelzésére, hogy hogyan és mikor hal ki az emberi faj.

Kutatók felfedték azt a dátumot, amikor eljöhet a világvége, de ezzel együtt azt is elárulták, hogyan kerülhető el az armageddon. A Bristoli Egyetem tudósai azt számolták ki, hogy pontosan 250 millió éve van még az emberiségnek ezek a Földön. Soknak tűnik, de következtetéseik nem kecsegtetnek semmi jóval.

Az emberiség vesztét egy szuperkontinens kialakulása hozhatja el Forrás: Shutterstock

Dr. Alexander Farnsworth, a Bristoli Egyetem tudományos főmunkatársa azt állítja, hogy az embereket a folyamatosan növekvő hőmérséklet és a szélsőséges időjárás pusztítja el. A klíma felmelegedése elősegíti egy új szuperkontinens létrejöttét, valamint rengeteg vulkánkitörést okoz.

A kutató felhívta a figyelmet, van mód a folyamatok megállítására: meg kell szüntetni - vagy legalábbis minimalizálni - a fosszilis tüzelőanyagok használatát. A kutatásban résztvevő másik professzor, Benjamin Mills a Leedsi Egyetemről azt állította, hogy a fosszilis tüzelőanyagok használatának növelése egyértelműen felgyorsítja a folyamatot, ami az emberiség kihalásához vezet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.