Megvan a trükk: hatalmas és gyönyörű lesz a bazsalikomod, ha így szeded le a leveleit

bazsalikombokor kertész gyógyhatás levél termesztés
A legtöbb ember egyesével szedegeti le a bazsalikomról a leveleket, ha fel akarja használni azokat, de most egy kertész a TokTokon elárulta, hogy ehelyett hogyan érdemes. 

A bazsalikomot a világ szinte összes konyhájában használják, ráadásul nem csak a kertben, de az ablakpárkányon is jól érzi magát. A @nettlesandpetals TikTok-csatornára felkerült videó szerint, ha nem egyesével szedegetjük le a leveleket, dúsabb, szebb bazsalikombokrunk lesz - szúrta ki a Yahoo.

@nettlesandpetals Double your Basil - every time you Harvest! (Featuring a visit from a little friend) So, wether you buy or grow Basil plants for your windowsill or garden, don’t just pick individual leaves! Pruning the basil plants just above the nodes (where the leaves grow from the stem) will promote the growth of two new stems in its place. This will produce a far bushier, more productive and longer lasting plant overall. And who doesn’t want more Basil? #basil#gardeningtips#plantcare#herbs#windowsillgarden#herbgarden#basilplant#pollinators#hoverflies#urbangardeningrevolution#urbangardeningideas#organicgardening#gardenharvest#gardenhacks#insects♬ Caramel Latte - Prod. By Rose

A videóból kiderül, hogy érdemes a növényt ott lecsípni, ahol a szár elágazik, így két új bazsalikom szárat kapunk, ami idővel egy sokkal bokrosabb növényt eredményez, amely sokkal tovább életben marad, és sokkal több levelet hoz.

A fűszernövények egyébként épp annyi törődést igényelnek, mint a dísznövények, érdemes időnként tápoldattal megörvendeztetned őket. A bazsalikom imádja a napfényt és a vizet, de arra oda kell figyelni, nehogy túllocsoljuk. Az ismertebb zöld mellett létezik lila bazsalikom is, ami édeskésebb. Nagyon dekoratív, méretében, termesztésében a klasszikus méretű genovai bazsalikomhoz hasonlít. Cserépben is nevelhető, de a kertben jobban érzi magát.

Kellemes íze és illata mellett gyógyhatást is tulajdonítanak a bazsalikomnak. A növény levelét forrázzák, és az ebből kapott folyadékot étvágygerjesztőként, vízhajtásra, de köhögés csillapítására is használják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.