A cserépben tartott fűszernövények nem csupán az általuk keltett hangulattal, de többségük illatával is a konyhába fog csábítani. Nagyobb kedvvel állsz majd neki a főzésnek, és a már ismert ételek is finomabbá válnak a friss fűszereknek köszönhetően.

A fűszernövények is épp annyi törődést igényelnek, mint a „hagyományosak”, érdemes időnként tápoldattal megörvendeztetned őket. Lássunk hát pár ilyen csodás zöldellő szépséget és finomságot, no meg persze felhasználási tippjeiket.

Rozmaring

RozmaringForrás: Shutterstock

Ez a fűszer kiváló választás a kerti grillpartik ínycsiklandó húsaihoz. Ezen túl azonban kiválóan kiegészíti a borsós, gombás ételeket, valamint a krumpliköretek ízének frissítésére is használhatod.

Így lesz csodaszép: A rozmaring nagyon kedveli a napfényt, és a vízigénye is igen nagy. Fontos, hogy el tudja vezetni a felesleges vizet, és csak akkor locsold, ha a földjét száraznak érzed.

Kakukkfű

KakukkfűForrás: Shutterstock

Kiváló a halas ételek fűszereként, de a sült csirkemell mellé is remek. A zöldséges leveseket is íz-gazdagabbá teszi. Sőt, a házi provence-i fűszerkeverék alapja.

Így lesz csodaszép: Napi minimum 5-6 órányi napfényre vágyik, ugyanakkor jól tűri a szárazságot is, így kevésbé kényes fűszernövény.

Bazsalikom

BazsalikomForrás: Shutterstock

Ezt nevezhetnénk kötelező fűszernövénynek is, hiszen a tojásos, káposztás, paradicsomos ételekben éppúgy megtalálja helyét, mint a salátákban, a pizzán és a szárnyasokra szórva.

Így lesz csodaszép: Imádja a napfényt és a vizet, de figyelj, nehogy túllocsold!

Koriander

KorianderForrás: Shutterstock

A szárnyasok és vadételek szinte elengedhetetlen hozzávalója, ugyanakkor a friss zöldségekkel és olívaolajjal készült salátákat is plusz ízzel ajándékozza meg.

Így lesz csodaszép: A koriander szereti a napfényt, de a túl meleget nem kedveli. Így nagyon fontos, hogy hová helyezed. Vízigénye átlagos.