Megtaláltuk a legtrendibb bazsalikomot

Forrás: Thinkstock -
lila dísz bazsalikom egészség piros szín kert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A lila vagy más néven piros bazsalikom remekül mutat zöld társai között a kertben vagy az ablakodban.

Gondoltad volna, hogy a bazsalikomnak rengeteg fajtája ismert? Ahány földrész, annyi féle-fajta található. Ahogy egykor Gombóc Artúr sorolta Pom-Pom meséjében a csokifajtákat, mi is úgy sorolhatnánk a bazsalikomféléket, mert van az óriási XL méretű és a törpe, széles levelű, fodros levelű, bordóvirágú stb. Itt mi abba is hagynánk a felsorolást és bemutatnák a legtrendibbet, ami lilás színével a kerted dísze lehet.

Forrás: Thinkstock

Mire jó a bazsalikom?

A bazsalikom remek lázcsillapító, kedélyjavító (bazsalyogtató bazsalikom), étvágyjavító, köhögés csillapító, idegerősítő, csökkenti a vérnyomást, szél- és vizelethajtó

A lila/piros bazsalikom édeskésebb, mint a zöld változat. Íze enyhén szegfűszeges. Nagyon dekoratív, méretében, termesztésében a klasszikus méretű genovai bazsalikomhoz hasonlít. Cserépben is nevelhető, de a kertben jobban érzi magát.

Így ültesd el

Egy kis cserépbe 5-6 magot vess el, majd amikor 6-7 nap múlva kibújtak a palánták, várd meg, hogy megnőjenek pár centisre és ültesd ki a kertbe. Kiültetéskor legyen közöttük kb. 30 cm. Amikor nagyon megbokrosodtak ritkíthatod a bokrokat.

KATT IDE a kedvenc bazsalikomos receptünkért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.