Pusztán egyetlen dolog kell az időskori boldogsághoz: semmi köze a mozgáshoz vagy az étkezéshez

Forrás: Shutterstock -
boldogság öregedés kutatás szexuális elégedettség Hamburgi Egészséggazdasági Központ
Egy kutatásból kiderült, hogy az időskori boldogsághoz csupán egy dologra van szükség: rendszeres szexuális életre. 

Andre Hajek, a Hamburgi Egészséggazdasági Központ professzora azt mondta:

„Egyértelmű kapcsolat van a szexuális elégedettség és az öregedési elégedettség között. Az ilyen ismeretek segíthetnek az öregedéssel kapcsolatos elégedettség fenntartásában."

Ne engedd, hogy más boldogsága boldogtalanná tegyen!

Sokak életében bekövetkezik hosszabb-rövidebb időre olyan élethelyzet, amikor párkapcsolaton kívül, egyedülállóként él. Mindenkinek megvan a maga egyéni értelmezése arról, hogy milyen egyedül lenni, ez pedig tapasztalataink összességén alapul. Ideális esetben ez csupán átmeneti időszak – de miért ne lehetne boldog?

A kutatók 5418, 40 év feletti ember adatait vizsgálták meg, hogy megtudják, hogyan viszonyulnak a szexhez és az öregedéshez. A résztvevőket arra kérték, hogy értékeljék szexuális elégedettségüket egy egytől ötig terjedő skálán, amely a nagyon elégedetlentől a nagyon elégedettig terjedt.

Pusztán egyetlenegy dolog kell a boldogsághoz: semmi köze a mozgáshoz vagy az étkezéshez Forrás: Shutterstock

A 45 és 64 év közöttiek, valamint a 65 év felettiek nagyobb valószínűséggel értékelték magasabbra az élettel való elégedettségüket, ha a szexuális életükkel is elégedettek voltak - írja a The Sun.

Kiderült, hogy hány évesen vagyunk a legboldogabbak: meglepő eredmény született

Az emberek boldogsága nagyban függ az egyéni élethelyzettől, személyiségjegyektől és értékrendtől, így azt gondolhatnánk, hogy nincs egyetlen konkrét életkor, amelyben mindenki a legboldogabb lenne. Egy friss kutatás azonban mégis megpróbálta megfejteni, hogy melyik életkorban a legelégedettebb, legboldogabb az ember.

„A partner vágyának érzése – az érzelmi összetevőket tekintve – magas szexuális elégedettséget tükrözhet, és hozzájárulhat az öregedési elégedettséghez."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.