Munkahelyi viszony: bizonyos szakmákban dolgozó emberek hajlamosabbak a hűtlenségre

Forrás: Shutterstock -
kolléga Egyesült Királyság hűtlenség megcsalás munkahelyi viszony
Szakértők szerint bizonyos szakmákban dolgozó emberek hajlamosabbak a hűtlenségre, különös tekintettel a munkahelyi kapcsolatokra, mint mások. 3800 személyt kérdeztek meg az Egyesült Királyságban, majd rangsorolták a megcsalás melegágyaiként emlegetett iparágakat. 

A felmérés szerint a "legelőkelőbb" helyen az értékesítők állnak, ami végülis nem meglepő, ha abból indulunk ki, hogy ők rengeteg emberrel kapcsolatba kerülnek a munkájuk során. A megkérdezett értékesítők 14,5 százaléka (1644 válaszadó közül 239 személy) ismerte el, hogy van munkahelyi kapcsolata.

Forrás: Shutterstock

A szakértők szerint a rendszertelen munkaidő és a kötelező rendezvények mind-mind alkalmat adnak a munkahelyi viszonyok kialakítására.

A második helyen a tanárok és az oktatási, képzési intézményekben dolgozók végeztek. Ebben a szakmában 13,7 százalék (226 fő) ismerte el, hogy lépett már félre kollégával. A szakértők úgy vélik, meglepő, hogy ők a másodikak, de hozzáteszik, az intelligencia szexi, ami sok mindenre magyarázatot ad. A harmadik helyen az egészségügyi dolgozók végeztek, őket követik a logisztikaban dolgozók, valamint a vendéglátásban tevékenykedők - írja az Express, ahol az egész listát megtalálod.

A hütlenségnek persze ezer más oka lehet, mint a választott szakmánk adta helyzetek, köztük traumák, önértékelési zavarok és impulzivitás, az asztrológusok szerint pedig a csillagjegyek között is vannak olyanok, akik hajlamosabbak a félrelépésre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.