Friss képeken a 15 éves fiú, aki 40 szál cigi szívott kétéves korában

Forrás: AFP/Ahmad Naafi -
gyermek egészség cigaretta változás dohányzás
Ardi Rizal világszerte jelenséggé vált, miután világszinten elterjedtek a képek, amelyeken az akkor még cigarettázó kisgyermek képét ábrázolták, ahogyan lazán pöfékelt, miközben egy kertben egy játékon lovagolt. Miután leszokott a nikotinról, hihetetlenül átalakult.

Az indonéziai Szumátráról származó Ardi Rizal még csak kétéves volt, amikor kialakult nála a kontrollálhatatlan függőség, miután apja másfél éves korában a kezébe adta az első cigarettát.

Pár éve mi is írtunk az akkor még kisgyerek Ardiról, aki 18 hónaposan szokott rá a dohányzásra. A gyerekről az indonéziai Szumátrában készültek azok a sokkoló felvételek, amelyeken cigarettázik. A történtek után rehabilitációra küldték, hogy leszoktassák függőségéről, ám a fiú élete nem jött rendbe: a cigaretta helyett rengeteget kezdett enni, és súlyosan elhízott.

Évekkel később, kilenc évesen ő maga fedte fel, hogy a leszokási kísérletek hogyan hoztak káoszt az életébe. Az édesanyja szerint a függőség leküzdésére tett kísérletei során a fejét verte a falba:

Ardi, aki most lesz 15 éves, végül megküzdött démonjaival, és leszokott a dohányzásról.

A kisfiúról készült friss képeket itt nézheted meg.

Forrás: AFP/Ahmad Naafi

A kisfiú, akit a világ legpufókabb kisgyerekének is neveztek akkoriban, amikor a fotók elterjedtek, a cigarettázás mellett naponta három doboz sűrített tejet is megivott. Később az egészségtelen szokásait friss halból, gyümölcsökből és zöldségekből álló étrendre cserélte.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.