A Monty Python sztárja, John Cleese elárulta, hogy „megölt egy embert" az 1988-as A Fish Called Wanda című film munkálatai során. Egy rajongó annyira nevetett az előadás alatt, hogy szívrohamot kapott és meghalt.

A sztár megdöbbentő vallomást tett egy Dániában történt esetről.

Kevin Kline és én megöltünk egy embert Dániában. Fogorvos volt, hatalmasat nevetett. Egy olyan igazi,ikonikus nevetés volt. Aarhusban történt, nem egy nagy városban, de mindenki ismerte.

– derül ki a DailyMail cikkéből.

A sztár az 1988-as A Fish Called Wanda című filmre utalt, amelyben Kevin Kline és Jamie Lee Curtis oldalán játszott. Ez a rajongó annyira elkezdett nevetni, hogy nem bírta abbahagyni, majd szívrohamot kapott és holtan vitték ki.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jörg Carstensen

Elmondása szerint az évek során sok rajongó osztotta meg vele megható történeteit arról, hogy a humor milyen vigaszt tud nyújtani.

Körülbelül tíz évvel ezelőtt rájöttem, hogy az emberek megnevettetése valahogy több annál, mint hogy csak nevettetjük őket. Amikor egy Comiconon vagy valami hasonló eseményen az emberek odajönnek, és hálájukat fejezik ki, hogy ennyi éven át megnevettettük őket, na ilyenkor könny szökik a szemembe. – magyarázta Cleese.

A nők általában csak ennyit mondanak:

„Köszönöm, hogy segítettél kialakítani a humorérzékemet."

Mások azért hálásak, hogy átsegítettem őket néhány nehéz időszakon. És hirtelen rájössz, hogy ha az emberek nevetnek, az segít, nem csak szórakoztat.

Cleese hozzátette, Tom Stoppard, a nagy drámaíró egyszer egy gyönyörű dolgot mondott: „A legrövidebb út két ember között egy nevetés". És igaza van.