Müller Péter: Az elengedő szeretet azt jelenti, hogy idáig nem is szeretted igazán

Forrás: Shutterstock -
elengedő szeretet Müller Péter magazin jóakarat önzés
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló Müller Pétertől.

A barátság azért a legtisztább szeretet a földön, mert nem rombolja le az „enyém vagy" önzése, mely nemcsak egy férfi-nő, de egy anya gyerek kapcsolatot is tönkreteszi.

A barátság azért a legtisztább szeretet a földön, mert nem rombolja le az „enyém vagy" önzése Forrás: Shutterstock

Aztán a pszichológusok egy életen át turkálhatnak a régről hozott családi és egyéni traumák között. Még csak rosszaság sem volt benne, sőt, gyakran jóakarat volt, aggódás és féltés, mégis beteg a lélek, mert rosszul szerették, és ő sem tanulta meg önmagát és a másokat szeretni. Az elengedő szeretet azt jelenti, hogy idáig nem is szeretted igazán. Csak a tiéd volt.

A heti útravaló többi fejezetét itt találod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.