Edd magad fiatalra: a bőrgyógyász megmondja, mit fogyassz, ha üde bőrt szeretnél

Forrás: Shutterstock -
tápanyag bőrgyógyász fiatal bőr étrend
Mindenki tudni akarja az örök fiatalság, de legalább a mindig fiatalos megjelenés titkát, sokan sokat költenek arra, hogy úgy tűnjön, ők nem öregszenek. Pedig sokkal egyszerűbb módja is van egy szakértő szerint annak, hogy fiatalon tartsuk a bőrünket.

Van a plasztiai beavatkozásoknál olcsóbb módja is a fiatal bőr megőrzésének, állítja Dr. Jessica Krant, az Art of Dermatology okleveles bőrgyógyásza, aki azt ise lárulta, milyen étrendet kell követni a fiatalosabb megjelenés érdekében.

Az étrend a titok Forrás: Shutterstock

A szakember szerint bizonyos ételek, amelyek csökkentik a gyulladásokat a szervezetben, segítenek megőrizni a bőrünk fiatalságát. ezek többsége növényi alapú élelmiszer.

„Ennek az az oka, hogy a kiegyensúlyozott, növényi alapú étrend által biztosított ásványi anyagok, rostok, vitaminok és tápanyagok segítenek megőrizni a bél mikrobiomját, miközben elkerülik az allergéneket és irritáló anyagokat, amelyek az állati fehérjéket kísérhetik" — magyarázta el az orvos az Expressnek, hozzátéve, hogy a növényi étrend azért segíthet fiatalabbnak tűnni a korunknál, mrt olyan erős antioxidánsokkal tölti fel a bőrt, mint a C- és E-vitamin.

Ezek az ételek a szaember szerint megakadályozzák a kollagént károsító és elpusztító cukrok bejutását a bőrbe, ami azért fontos, mert a kollagén az, ami megakadályozza a bőr megereszkedését, és telt, fiatalos megjelenést kölcsönöz az embernek.

Dr. Krant nyolc olyan ételt sorolt fel, amelyet öregedésgátló hatása miatt érdemes fogyasztanunk. Ugyanakkor hozzátette, hogy a felsoroltakon túl is számos élelmiszer van, mely segítségünre lehet.

Öregedésgátló élelmiszerek:

  • spenót
  • gyömbér
  • lenmag
  • bors
  • kurkuma
  • citrom
  • körte
  • menta

Az orvos mindenkit megnyugtat, aki a puffadás és más emésztési gondok miatt nem mer áttérni a növényi táplálkozásra: idővel a szervezet megszokja az új étrendet, és megszűnnek a ellemetlen tünetek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.