Megható fotók: így festett Diana hercegnő a karácsonyi üdvözlőlapjain

Diana üdvözlőlap karácsonyi képeslap árverés
Már több mint 25 éve halott Diana hercegnő, de az embereket még mindig lázba hozza mindaz, ami vele kapcsolatos. Most például hatalmas az érdeklődés az egykori karácsonyi üdvözlőlapjai iránt. 

Diana hercegnő 1961-1997 közötti karácsonyi képeslapjait, leveleit és koszorúslányfotóit bocsátották most aukcióra, amelyekből többet itt meg is nézhetsz. A legnagyobb érdeklődés egy autogramos karácsonyi és újévi üdvözlőlapot övezett, 1981-es karácsonyi képeslapja pedig kitűnt az aukción.

Forrás: Hansons Auctioneers / SWNS/© Hansons Auctioneers / SWNS/Hansons Auctioneers / Swns

Ugyanekkor rekordáron, több mint egymillió dollárért kelt el a Julien's akciósház vasárnapi árverésén a néhai Diana walesi hercegnő egy estélyi ruhája, amit 1985-ben viselt.

A Jacques Azagury által tervezett, kék csillagokkal hímzett fekete bársonyruha árát az árverés előtt százezer dollárra becsülték, de végül tizenegyszeres árat, 1 148 000 dollárt (405 millió forintért) fizetett érte egy licitáló. Ezzel a Diana által valaha viselt ruhák közül ez az estélyi lett a legmagasabb áron elkelt darab.

Az előző rekordot egy 1991-ben Victor Edelstein által készített bársonyruha állította be, amelyet januárban 604 800 dollárért (214 millió forintért) vásároltak meg.

Diana a fekete ruhát 1985-ben vette fel először Olaszországban, ahova férjével, Károly herceggel együtt utazott el, majd 1986-ban is viselte a Vancouveri Szimfonikus Zenekar fellépésén.
A Julien's árverésén Diana eljegyzési fotójához viselt pink blúza is a becsült ár négyszereséért, 381 ezer dollárért (135 millió forintért) kelt el.

Ez is érdekelhet:

A mesterséges intelligencia megmutatta, hogy nézne ki ma, 62 évesen Diana hercegné

Csak neki volt ilyen: elárverezik Diana hercegnő egyedi Ford Escortját

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.