Egy felmérés szerint ha nyolc héten át minden nap fogyasztunk csokit, csökkenti a negativitás, a depresszió és a szorongás érzését. A kakaóbabban található antioxidáns flavanolok megakadályozhatják a sejtkárosodást, ami megzavarja a hormonokat és az agyi jeleket – állítják a kutatók.
A flavanolok leginkább a csokoládé készítéséhez használt sötétebb kakaófajtákban vannak.
A vizsgálatban 60 egészséges, 40 és 60 év közötti nő kapott csokoládéitalt, vagy csokoládé ízű italt, amely nem tartalmazott kakaót. Két hónap elteltével a kakaót fogyasztók jobban teljesítettek a hangulati skálán, és arról is beszámoltak, hogy energikusabbak lettek.
Eredményeink szerint középkorú nőknél a kakaókivonat csökkenti a depressziót, a fáradtságot és a szorongást és javítja a hangulatot
Ez is érdekelhet:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.