Fontos problémára hívja fel a figyelmet Vodafone az év legmeghatóbb karácsonyi reklámjában

PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szem nem marad szárazon a Vondafone idei karácsonyi reklámjától, amit mindenkinek látnia kell! Ettől meghatóbb kisfilmmel aligha találkozhattunk mostanában, átjárja az ember minden porcikáját a karácsony hangulata. A szívfacsaró képsorokkal felhívják a figyelmet arra, hogy bárki tehet azért, hogy kevesebben érezzék magukat magányosnak az ünnepek alatt.

A decembert a legtöbben a közelgő ünnep bűvkörében töltjük, ám vannak olyanok is, akik már hetekkel karácsony előtt rettegnek. Rettegnek a magánytól, mert a szeretet ünnepét egyedül kell tölteniük.


Magányosnak lenni nagyon szomorú dolog, és sajnos ebből az elmúlt két évben sokaknak kijutott. A korlátozások, a távolságtartás, lezárások miatt még magányosabbak lettek azok, akik egyedül élnek, az idős otthonokban is elmaradtak a látogatások. Karácsonykor a magány érzése felerősödhet, a család, a barátok hiánya ilyenkor sokkal erősebben tör rá az emberekre. Nagyon sokan érzik úgy ilyenkor, hogy kicsúszik a lábuk alól a talaj.
Az érintettek igyekeznek túlélni ezt az időszakot. Egy részük vagy nem vesz tudomást az ünnepről, vagy megpróbál előre felkészülni, és segítséget kér. Vannak akik keresik a hasonló helyzetben lévők társaságát, és vannak, akik a technika segítségében bíznak, hogy láthatják távol élő rokonaikat. Keressük őket, figyeljünk rájuk mi is, ha nyitott szemmel járunk, észrevesszük, ha valakinek segítségre van szüksége. Erre buzdít a Vodafone, hiszen biztos, hogy mindenki ismer egy Imre bácsit!

A távközlési szolgáltató okoseszközöket és internetet juttatott el az ország számos idősotthonába, hogy megajándékozza a lakókat a találkozás örömével. Magyarországon több mint egymillió ember él magányosan. Közülük az idősotthonok lakóinak különösen nagy terhet jelent az elszigeteltség az ünnepek alatt.

"Ha látom az arcát, ha látom a mimikáját, az mindennél többet ér" - mondta örömtől csillogó szemmel egy 91 éves bácsi, aki nem gondolta, hogy ilyen idősen tablettel fog beszélgetni az unokáival és a dédunokáival.

A Vondafone idei kampányában azt kéri, hogy a maga módján, a saját eszközeivel mindenki segítsen megtörni a csendet. Egy kis odafigyeléssel igenis tehetünk a magány ellen. A Vodafone karácsonyi kisfilmje kétségkívül a legmeghatóbb reklám idén, és tökéletesen szemléltetni, hogy tényleg nem kell sok ahhoz, hogy valakinek boldogságot csempésszünk a karácsonyába. Egy mosoly, egy tál sütemény, egy kis idő és máris segítettünk egy magányos embernek átvészelni az év legnehezebb időszakát.

A Máltai Szeretetszolgálat összeállított egy kis útmutatót is, hogyan kell jól segíteni. Nincs két egyforma szükség, nincs két egyforma jó válasz vagy két egyforma segítő sem. Ha igazán jót akarunk tenni valakivel, meg kell ismernünk saját magunkat és azt, akinek segíteni szeretnénk. Az ember számára a legnagyobb lehetőséget a másik ember jelenti.
Érdemes a közvetlen közelünkben kezdeni, mindannyian ismerünk egyedül élő idős embert, beteg szomszédot, társaság nélküli fiatalt, akinek apró figyelmességekkel könnyíthetünk az életén. Jól eshet egy szelet sütemény az ünnepek idején, biztonságosabb lenne a járda, ha ellapátolnád a havat, kényelmesebb lenne a fotel, ha felráznád a párnát.

Idén karácsonykor senki se legyen magányos!

A cikket a Vodafone támogatta!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.