Így futtathatsz Google alkalmazásokat a Huawei mobilokon

Forrás: Huawei -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha valaki azt gondolná, hogy a Huawei eszközein nem, vagy csak komoly hókuszpókusz árán futnak Google appok, ideje átgondolnia a dolgot: olyan módszert mutatunk, amellyel a Huawei készülékünk minden szinten készen áll a kedvenc Google appjaink használatára. Mutatjuk, milyen egyszerű az egész!
Forrás: Huawei

Először is érdemes megemlíteni a Huawei saját, AppGallery nevű alkalmazásboltját és az ehhez kapcsolódó univerzális Petal Search keresőszolgáltatást. Utóbbi abban segít, hogy ha az AppGallery saját kínálatában nem elérhető egy adott alkalmazás, a kereső megtalálja nekünk az APK kiterjesztésű telepítő fájlját, majd biztonságos forrásból, víruskeresés mellett letölti és telepíti az eszközre és a frissítésekre is figyelmeztet. Ezekkel viszonylag könnyen elérhetők a Meta szolgáltatásai (Facebook, Instagram, WhatsApp), továbbá olyan közönségkedvencek is, mint a Microsoft OneDrive és Teams, vagy épp a Zoom, a Foodpanda és a Shazam.

Forrás: Huawei

Ezzel párhuzamosan egy ideje olyan alkalmazás is elérhető az AppGallery kínálatában, amelynek segítségével kifejezetten a Google szolgáltatásait érhetjük el. A Gspace nevű app nevében nem véletlen a G betű: egy olyan telepítőfelületről van ugyanis szó, amelyen keresztül elérhetjük a Google legtöbb népszerű alkalmazását, emellett olyanokat is megtalálunk, amiket az AppGallery-ből vagy APK-letöltő oldalakoról nem érnénk el, ilyenek a Google Drive, az HBO Max, vagy a Waze.

Forrás: Huawei

A Gspace elindításakor ikonok segítségével is megtalálhatjuk kedvenc appjainkat, ezek után automatikusan telepíti számunkra az alkalmazást, aminek az ikonját akár közvetlenül a nyitóképernyőre is rögzíthetjük, és könnyedén futtathatjuk. Ráadásul az így elindított appok a Gmailtől a Google Térképen át a YouTube-ig egyaránt kezelik a Google fiókunkat, tehát szinte pontosan ugyanúgy használhatjuk őket, mint bármilyen más telefonon vagy egyéb eszközön. Így bármilyen célpontba elvezet minket a Térkép vagy a Waze, kezeli az előzményeinket a YouTube és így tovább.

Forrás: Huawei

Ha valaki azt mondja, lehetetlen a Huawei eszközökön Google szolgáltatásokat és egyéb népszerű appokat futtatni, csak villantsuk meg saját készülékünket, amelyen könnyen, biztonságosan használhatjuk őket - ennél jobb bizonyítékra nincs is szükség!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.