A menhelyek kiemelt figyelemre és támogatásra szorulnak: "Sokan a puszta fennmaradással küzdenek”

Forrás: Mars Magyarország -
adomány menhely önkénteskedés Rex Kutyaotthon
A Pedigree a fennállása óta elkötelezett aziránt, hogy az ember legjobb barátja mindig egészséges, energikus és boldog legyen. Vannak azonban olyan négylábúak, akiknek kicsit több támogatásra van szükségük, ők ugyanis még nem találták meg a szerető, biztonságot nyújtó családjukat. A Pedigree ebben is segíti az állatokat, most épp a Rex Kutyaotthonon keresztül, akikkel már 4-5 éve működnek együtt, de nemcsak nekik nyújtanak támogatást, több menhellyel is kapcsolatban állnak.

„Hosszú évek óta támogatjuk az otthontalan kisállatok ügyét, s ennek részeként kiemelt figyelmet fordítunk a menhelyek megsegítésére adományok és önkénteskedés útján. Sajnos a menhelyek is sokkal nehezebb helyzetbe kerültek, a megnövekedett költségek miatt nagyon sokan a puszta fennmaradásért küzdenek" – emelte ki Sófalvi Attila, a Pedigree gyártójának, a Mars Magyarországnak az ügyvezető igazgatója.

Forrás: Mars Magyarország

ahogy a vírus lecsengett, sokan váltak meg az örökbefogadott állataiktól.

Idén már 118 ezer adag ételt osztottak ki, nem csak a Rex Kutyaotthonnak, összesen 14 menhellyel vannak kapcsolatban,

akiket folyamatosan próbálnak segíteni és támogatni ebben a nehéz helyzetben, nemcsak anyagilag, hanem a jelenlétükkel is.

„Idén öt olyan menhely van, ahol önkéntes munka útján is segítséget nyújtunk, ezeken a programokon a cég munkatársainak a 60-70 százaléka vesz részt" – árulta el Sófalvi Attila. A dolgozók az állatok világnapja alkalmából ezúttal a Rex Kutyaotthonba látogattak el.

A kollégák így közelebb kerülnek az állatokhoz, ezáltal az ő életüknek a jobbá tétele, az életük minőségének a javítása számukra is egy küldetéssé válik.

Forrás: Mars Magyarország

Amióta a cég a 90-es évek elején megjelent Magyarországon, azóta folyamatosan építik és bővítik ezt a tevékenységet. A céljuk, hogy egy jobb világot teremtsenek a fogyasztóik számára – legyenek azok emberek, vagy állatok – , ezt adományokon, illetve önkéntességen keresztül próbálják megvalósítani.

Dr. Koleszár István, a Rex Állatotthon igazgatója megerősítette, hogy az állateledel az egyik legnagyobb segítség, de a cég dolgozóinak jelenléte is nagyon fontos.

Nagy segítség a támogatás természetesen, illetve a tény, hogy személyesen eljöttek.

„Örömmel tölti el a nálunk lévő állatokat, hogy emberek társaságában tudnak lenni"

azon dolgoznak, hogy segítsék az állatokat és felelős állattartásra neveljék az embereket.

Ez az alapgondolat, amit a különböző rendezvényeiken és programjaikon át szeretnének adni.

érzékennyé váltak az emberek az állatokkal kapcsolatos problémákra"

„Ez tulajdonképpen a mentalitáson múlik, valamint azon, hogy megerősítsük a gyerekekben a velük született állatszeretetet, és akkor ez meg fog valósulni"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.