A legjobb tippek kezdő utazóknak

Forrás: envato -
PR cikk repülés repülőjegy
Nincs is izgalmasabb annál, mint amikor a repülőgép felszáll, és a távolság hirtelenjében tényleg jelentéktelenné válik. Azok a több ezernyi kilométerek, amik gyalogszerrel, sőt kocsival, vonattal, busszal leküzdhetetlennek tűnnek, repülőgéppel órák leforgása alatt kényelmesen áthidalhatóak. Innentől kezdve tényleg nincsen akadály: indulhat a felfedezés, a kalandozás! Ez az örömteli életszakasz az alábbi tippek megfogadásával még virágzóbbá varázsolható!
Forrás: envato

Az ismeretlen „ellenszere” a megismerés

Sokan, különösen azok, akik kezdők az utazásban, gyakran gondolkodnak úgy, hogy érdemes előbb közelebbi célpontokat belőni, aztán később jöhetnek a távoli vidékek. Pedig valójában nem egyszer konkrétan hasznosabb hosszabban utazni. Egyrészt így a repüléstől való esetleges félelem, idegenkedés könnyebben legyőzhető. Nyilván ez nem egy általános érvényű kijelentés, de az mindenképpen igaz, hogy a gyors le- és felszállás nem mindenkinek fekszik, pláne elsőre. Ellenben, ha mondjuk a Dubai repülőjegy megvásárlása a kiszemelt cél, azaz ezzel együtt a Dubaiba repülés, akkor bőven elegendő idő áll rendelkezésre hozzászokni a repülőgép mozgásaihoz, a turbulenciákhoz, a légnyomáskülönbséghez. Másrészt, ahogy arra fentebb is utaltunk, a nagyon nagynak tűnő, már-már leküzdhetetlen távolságok repüléssel teljesen más megítélés alá kerülnek. Nem kell csak a közelben, a közelségben gondolkodni, mert nem egyszer a távolabbi úti célok az igazán izgalmasak.

Sokan az ismeretlen, távoli kultúrák felfedezésétől is tartanak. Mert annyira más minden, mondhatni idegen. Ez azonban legfeljebb csak addig igaz, amíg a megismerés nem ír mindent felül. Dubai erre egyébként kitűnő példa. Valóban teljesen más világ, minden téren. De az odalátogatókat annyira nagyra becsülik, tisztelik, hogy a kölcsönösség jegyében nincsen semmilyen kellemetlenség. Minden a turistáké. A türelem, a nyugalom, és persze az összes lélegzetelállító látnivaló. A kulturális eltérések tiszteletben tartása evidencia, mert arról sohasem érdemes megfeledkezni, hogy a turista az, aki idegen az általa bebarangolt területen, ezért tőle várható el első lépésként a tolerancia. De ha ez megvan, akkor nincs akadály, sem kulturális, sem más jellegű!

Félre a több tízkilónyi holmival!

Forrás: envato

Kezdő baki, amibe aztán többen a későbbiekben is beleesnek, hogy túl sok minden kerül a bőröndökbe, és hirtelen a poggyászok feladása többe kerül, mint maga az utazás. Ez így semmiképpen sem jó. Ráadásul a tapasztalat majdnem mindig azt mutatja, hogy a holmik nyolcvan százaléka teljesen felesleges. Úgyhogy a hátizsákos nyaralás, mint ötlet, igenis kivitelezésre méltó. Olcsó, gazdaságos, és nem mellesleg roppantul kényelmes. Az eSky oldalán a repülőjegy megvásárlásán túl a szállás is lefoglalható, így ha történetesen a szálloda több csillagos, akkor tényleg nem kell pipereholmikkal, hajszárítóval és nyolc darab törölközővel készülni, hogy csak a leggyakoribb, legtöbb helyet követelő cuccot említsük.

Az úti könyvek, blogok ajánlásán túl is van élet?

Forrás: envato

Igen! Amikor az ember még gyerekcipőben jár, már ami a nagyvilág bejárását illeti, akkor gyakran esik abba a hibába, hogy a saját megérzései helyett mások véleményére hallgat kizárólagosan, mert ők jobban tudják. Igen, a szakmai portálok, valamint könyvek tény, hogy vélhetően behatóbban ismerik a látnivalókat, de az egyéni kvalitásokat semmiképpen sem. A legjobb taktika összevetni a javaslatokat az egyedi elképzelésekkel, és így tényleg ellenállhatatlan elegy hozható létre, amiből nem hiányzik a profizmus, és mégis helyet kapnak a személyes vágyak, illetve azok megvalósítása.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.