Fogyj almával! Íme 3 gyors almás recept

2013.09.14. 0:03

Nehéz lenne felsorolni az alma összes jótékony hatását. Amellett ugyanis, hogy tele van ásványi anyagokkal, A-, B- és C-vitamint is tartalmaz, és bővelkedik káliumban, kalciumban és cinkben is. Ráadásul erősíti az immunrendszert, és rákmegelőző, gyulladáscsökkentő hatása is van. Ezek után nem árt, ha beiktatod a mindennapjaidba, de nem csak gyümölcsként lehet ám fogyasztani! Mi most Buday Péter pofonegyszerű receptjei közül válogattunk, de ide kattintva még több almás finomságot találsz.

Reggelire: almás-fahéjas müzli (247 kalória/fő)

Hozzávalók 1 személyre:
100 g alma
5 g friss citromlé
10 g dió
5 g búzacsíra
30 g zabpehely
4 g kukoricapehely
0,4 g fahéj

Forrás: Thinkstock

Így készítsd el:
A gabonapelyheket a dióval és búzacsírával keverd össze. Az almát héjával együtt kockázd fel, csöpögtesd rá a citromlevet, és szórd meg őrölt fahéjjal, majd add a müzlialaphoz. Indulhat is a nap!

Ebédre: roston sült csirkemell sült almával, salátával (330 kalória/fő)

Hozzávalók 1 személyre:
1 g só
7 dkg alma
0,3 közepes darab citrom
1 csapott evőkanál olívaolaj
0,3 csapott evőkanál olaj
13 dkg csirkemell
0,5 közepes kiskanál mustár
2 g friss bazsalikom
1 g friss rozmaring
3 dkg kaliforniai paprika
5 dkg jégsaláta
5 g borecet

Így készítsd el:
Kevés olajban süsd meg a sózott csirkemellet. A csirkemell mellé tedd sülni a cikkekre vágott almát. Amikor megsült, csavard rá egy fél citrom levét. A jégsalátát és a kaliforniai paprikát vágd fel, és add hozzá a bazsalikomlevelet is. Készítsd el az öntetet is: adj borecetet az olajhoz, majd sózd, borsozd, és mustárral krémesítsd. Apróra vágott rozmaringot és bazsalikomot is szórj bele, és a csirke sülő szaftját is keverd bele. Keverd az egészet egyneművé. Tálaláskor a jégsalátát tedd a tányérra, arra szórd a vékony csíkokra vágott kaliforniai paprikát, tedd rá a megsült, cikkekre vágott almát, majd locsold meg a salátaöntettel, és végül tedd rá a csirkemellet.

Forrás: Thinkstock

Vacsorára: almás-zelleres kukoricasaláta (78 kalória/fő)

Hozzávalók 1 személyre:
22 g zeller
32 g alma
9 g citromlé
46 g fagyasztott kukorica
1 g mesterséges édesítőszer

Így készítsd el:
Az almát mosd meg - a héját csak akkor hámozd le, ha csúnya -, és az almareszelőn reszeld le. Ugyanezt tedd meg a zellerrel is, de előtte hámozd le a héját. A kukoricát - amennyiben mirelit - néhány perc alatt párold meg, majd hűtsd ki. Ha konzerv, akkor csak öntsd le a levét. Nagyon kevés vízben oldd fel az édesítőszert, keverd bele a citromlevet, majd öntsd a zelleres, kukoricás almára. Alaposan keverd el, tálalás előtt néhány óráig hűvös helyen pihentesd.

Forrás: [origo]Kövesd az Ez zsír!-t a Facebookon is!


Sikertörténetek, szakértői segítségnyújtás, egészséges életmód, fogyókúra és átalakulás. Egy nagyszerű program, ami segít neked, hogy elérd a céljaidat!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS AZ EZ ZSÍR! OLDAL!


Isteni körtés receptekhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130905-recept-kortevel-korteflambe-kortes-sutemeny-kortes-ital.html Különleges szőlős receptekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20130829-recept-szolovel-szololepuding-pulykaragu-szolovel.html 3 könnyű cukkinis recepthttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130807-cukkinis-receptek.html
egészséges életmóddiétafogyókúraalmarecepta nap cikke