Tónusos combok, feszes cicik - 3 gyakorlat, amivel formába hozhatod magad nyárra!

Crosstréning testmozgás Balogh Zsolt edző edzés alakformálás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeretem a pofonegyszerűen végrehajtható gyakorlatokat, amik a mélyizmokat is tónusossá teszik. Most mutatok 3 olyat, amit érdemes bevetned a bikiniszezonra való felkészülésben!

1. Melegíts be!

Mielőtt elkezded az edzést, szánj 8-10 percet a bemelegítésre. Ne nagyold el a mozdulatokat, a bemelegítés ugyanis nagyon fontos a test mozgásra hangolása szempontjából, illetve megelőzhetők vele a sérülések - erre mindig felhívja a figyelmet Balogh Zsolt crosstréningoktató.

Így végezd!

Mozgasd át a főbb izomcsoportokat, ízületeket: a bokákat, a térdeket, a csípőt, a derekadat, a gerincet, a combizmokat, a vállakat, a karokat, a nyakcsigolyákat. Majd pár percig végezz lazább kardiógyakorlatot: erre tökéletes a biciklizés, a tempós séta - mi ezúttal a szökdeléseket választottuk.

2. Fitball-gyakorlat a tónusos combokért

A fitballt nem csak az edzés miatt érdemes otthonra beszerezni - nagyon jót tesz a gerincnek, ha például szék helyett ezen ülsz akár a munkahelyeden, akár otthon a tévé előtt. De az edzésben is számtalan alkalommal bevethető - ez a gyakorlat pédául alaposan megedzi a combizmaidat.

Így végezd!

Keress magadnak egy szabad falfelületet, helyezd magad mögé a labdát, dőlj neki annyira, hogy a labda alja nagyjából a fenekeddel legyen egy vonalban. Állj vállszélességű terpeszben, és lassan hajlítsd a térdeket annyira, hogy derékszöget zárjanak be a talajjal. Úgy állítsd be magad mögött a labdát, hogy amikor lent vagy, a térd ne menjen a boka elé. 3x1 percig végezd a gyakorlatot 1-1 perc pihenővel.

3. Labdaszorítás a feszes és tónusos combközelítő izmokért

Ez a tájék a legtöbb nőnek kritikus terület, ám a mélyizmok karbantartásával és rendszeres edzésével hamar javíthatsz a helyzeten.

Így végezd!

Állj akkora terpeszben, hogy beférjen a két láb közé a fitball. A térdeket enyhén hajlítsd be, és helyezkedj úgy, hogy nagyjából a labda feléd eső harmadát tudd megszorítani. Próbáld nagyon alaposan összenyomni a labdát. Arra figyelj, hogy a csípődet ne told ki, hanem mindig billentsd egy kicsit magad alá. Végezheted statikusan a gyakorlatot 4x1 percig, de pumpálhatod is szépen lassan.

4. Statikus mellizomgyakorlat

Edzéskor nemcsak a karokra, de a mellizmokra is érdemes hangsúlyt fektetned, ha feszes ciciket szeretnél. Ezt a gyakorlatot nagyon könnyű végrehajtani, de csak rajtad múlik, milyen erősen dolgoztatod a felsőtestedet. Ez egy statikus erőfejlesztő gyakorlat is, atívan részt vesz a munkában a mellső deltaizom, a mellizom és a tricepsz.

Így végezd!

Állj vállszélességű terpeszbe, a térdeket enyhén hajlítsd be, a csípőt billentsd magad alá. Hajlítsd a két kart, a mellkas előtt tedd össze a tenyereket, és szorítsd őket teljes erőből. 1 perc szorítás után nyújtsd ki magad előtt a két kart, de a szorítás legyen folyamatos, 1 percig végezd a mellhez húzás-karnyújtást. Pihenő után ismételd meg még 2x a sorozatot.

5. Nyújtás

A statikus nyújtás se maradjon el az edzés végén. Főképp a comb és a mell területe dolgozott, így ezekre koncentrálj jobban a nyújtás közben.

Így végezd!

Alaposan lenyújtod a combfeszítő izmokat, ha sarokülésbe helyezkedsz el, ha pedig hajlékony vagy, beülhetsz a két láb közé is, a térdek azonban maradjanak egymás mellett. A combhajlító egyik legegyszerűbb nyújtása az, ha álló helyzetből lassan legördülsz a talaj felé, és megpróbálod közelebb húzni magad a lábadhoz. Végül jöhet a karok, a mellizom nyújtása: ezt végezheted akár egy falnál is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.