A duci férfiakat miért nem éri annyi kritika, mint a nőket?

kövér kritika duci testsúly férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Joggal vetődik fel a kérdés, hogy miért van az, hogy szúrósabb tekintettel néznek egy testesebb nőre, míg a férfiak esetében inkább elnézően.

Gyakran, amikor a külsőségek alapján megítélünk másokat, akár egy röpke grimasz erejéig, bele sem gondolunk, hogy ezáltal milyen sérüléseket okozhatunk.

Egyrészt nincs közünk mások döntéseihez, másrészt romboljuk az önbizalmukat, valamint az is megeshet, hogy egy molettebb illető nemrég tért át az egészséges életmódra, ám a súlya még nem feltétlenül erről árulkodik, vagy mi a helyzet akkor, ha péládul egy nő esetében, nemrég adott életet egy gyermeknek? És ha már itt tartunk:

miért érik keményebb kritikák a teltebb nőket, mint a sörpocakos férfiakat?

A Surrey-i és az oxfordi egyetem pszichológusai nemrég körbejárták a kérdést. Azt vizsgálták, hogy a férfi és női munkáltatók mi alapján és hogyan is ítélik meg a potenciális alkalmazottakat.

Meglepő eredmények születtek: míg a női interjúztatók mindkét nem testesebb tagjait egyenlően ítélték meg, addig a férfiak pozitívabban értékelték a pocakos társaikat, de azt fontos megjegyezni, hogy

mindkét esetben a vékonyabb jelentkezők bizonyultak sikeresebbnek.

Ezt azt jelenti, hogy csak a vékony jelentkezőknek van esélyük?! A kutatás ezt nem mutatja ki egyértelműen, de más vizsgálatok szerint a molettebb pályázókat gyakrabban utasítják el, és ha mégsem, akkor is ritkábban lépnek feljebb a munkahelyükön, mint vékonyabb kollégáik.

"Annyit sikerült bebizonyítanunk, hogy a nagyobb testsúllyal rendelkező nők esetében az emberek sokkal elutasítóbbak" - mondta Sonie Oreffice professzor, a kutatás egyik vezetője.

Ez zsír!

Kíváncsi vagy a magyar sztárok életmódtippjeire, arra, hogy ők hogyan tartják magukat formában? Vasárnap délután 16.00-kor minden kiderül – nézd az Ez Zsír! magazint a LifeNetworkön Sarka Katával!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.