Te is félsz biciklivel közlekedni? 5+1 tipp, hogy biztonságos legyen a biciklizés

tippek biciklizés napidoktor mozgás sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy érezzük a május első igazán meleg napjait, nem is vágyunk másra, mint hogy nekivágjunk a biciklinkkel a nagyvilágnak. Itt az ideje félretenni a forró csokit és a pokrócot, elővenni a garázsban porosodó bringát és kitekerni a szabadba. Ahhoz azonban, hogy a nagy sietségből ne legyenek nagy esések, nem szabad elfeledkezünk a saját és a biciklink határairól.

Sofőr veszély

Négy hónap: jellemzően ennyi idő telik el, amíg nem találkoznak az autósok biciklisekkel, hála a mínusz fokoknak és jégfelületeknek. Hasonlóan a mágikus lényekhez, egyszer csak a semmiből, az első nap sugarával feltűnnek a kerékpárosok és elözönlik az úttestet. Szegény autósok, akik ezekben a hónapokban már hozzászoktak az egyeduralmukhoz, hirtelen észre sem veszik a biciklishordát. Ezt nem szabad a másik oldalról figyelmen kívül hagynod, így tavasszal érdemes még óvatosabbnak és körültekintőbbnek lenni a forgalomban.

Forrás: Youtube

Irány az edzőterem!

Szeretjük azt elképzelni, ahogy a hosszú téli pihenés után felpattanunk a biciklinkre és körbetekerjük az egész bolygót, de sajnos ez nem így működik. Bár eleinte nagyon frissnek és felszabadultnak érezzük magunkat, ahogy leszállunk a bringáról, azonnal megbánjuk, hogy a harminc napos kondibérletből csupán egy napot jártunk le. Annak érdekében, hogy ne legyél egy hétig a környék házsártos öregembere, érdemes egy ilyen túra előtt beiktatni néhány edzést, szoktatva ezzel is a szervezetedet a megterhelésre. De ha egyből a szabadba vágysz, akkor is légy türelmes, és fokozatosan terheld magad. Első alkalommal csak 5-10 kilométert tekerj, így az is kiderül, hogy a bringád és a ruházatod rendben van-e.

Kíváncsi vagy a többi hasznos tippre? A Napidoktor.hu cikkében elolvashatod!

5 ok, amiért a biciklizés a legjobb mozgás

A biciklizés nem csupán egy könnyen elérhető mozgásforma, de egyre inkább sikk is. A Life.hu összegyűjtött öt érvet, amiért érdemes mindennap bringával közlekedned.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.