Ezek a világ leghíresebb embereinek kedvenc étele – A pápától Erzsébet királynőig

pápa Erzsébet királynő kedvenc étel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Varázslatos fotósorozat született arról, hogy milyen ételeket szeretnek a legjobban a világ vezetői. Az olasz származású fotóművész, Dan Bannino a sokszor rejtve maradó, nagyon is emberi oldalukat akarta bemutatni így.

Erzsébet királynő

A britek királynője a csokoládé megszállottja. A csokis kekszet, a csokoládémousse-t, a csokiganache-t, a csokis piskótát, és mindenféle csokit imád. Ezeket persze mindig stílusosan teával kíséri.

Erzsébet királynő Fotó: Dan Bannino/Power and Food

Ferenc pápa

Gondoltad volna, hogy a keresztény egyház feje igazi pizzaimádó? A kedvence az igazi olasz pizza: a legfinomabb tésztával és kevés feltéttel. "Az egyetlen dolog, amit igazán szeretnék, az az, hogy elmehessek egy igazi olasz pizzázóba élvezni az ízeket, anélkül, hogy megismernének" – nyilatkozta egyszer.

Ferenc pápa Fotó: Dan Bannino/Power and Food

Kim Dzsongun

Észak-Korea vezetőjének, Kim Dzsongunnak svájcisajt-függősége van. Nem csodálkozunk, azt mi is imádjuk!

Kim Dzsongun Fotó: Dan Bannino/Power and Food

Angela Merkel

Mi más lehetne Angela Merkel kedvence, mint a német virsli? Amihez egyébként egy kis zöld káposztás köretet szokott enni.

Angela Merkel Fotó: Dan Bannino/Power and Food

Vlagyimir Putyin

Oroszország vezetője, Vlagyimir Putyin Erzsébet királynőhöz hasonlóan édesszájú, az ő kedvence viszont a fagyi, azok közül is a pisztáciás a kedvence.

Vlagyimir Putyin Fotó: Dan Bannino/Power and Food

Mikulás

Nem a hagyományos értelemben vett vezetője a világnak, de a fotóművész őt sem hagyta ki a válogatásból, és azt, hogy mi az ő kedvence, bizony mindannyian tudjuk: a keksz és a tej.

Mikulás Fotó: Dan Bannino/Power and Food

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.