életmódváltáséve2017 smoothie egészség egészséges életmód zsírégetés tisztítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A zöld ételek igazi egészségőrök, ráadásul fiatalítanak és a szervezet méregtelenítésében is nagy szerepük van. Ha pedig jó az anyagcserénk, sokkal könnyebben fognak olvadni rólunk a kilók.

Hozzávalók:

  • 1 kisebb érett vilmoskörte
  • 2 marék apróra vágott zöld paprika
  • 2 marék apróra vágott uborka
  • 2 marék bébispenót
  • fél puha avokádó
  • 1 csésze növényi tej
  • 2 evőkanál fehérjepor (elhagyható)
  • 2 cm-es gyömbér lereszelve
  • fél lime kifacsarva
Zsírégető zöld smoothie Forrás: Thinkstock

Elkészítés:

Fontos már az elején leszögezni, hogy a smoothie-kban az az igazán jó, hogy mindenki a saját szája íze szerint tudja alakítani a recepteket. Sőt, akár saját magad is kitalálhatsz különböző változatokat, de néha mindent az alakít, hogy éppen mi van otthon.

A hozzávalókkal nem kell mást csinálnod, mint összeméregetni őket egy turmixgépbe és jó alaposan összeturmixolni. Ebben a receptben is bőven van mozgástér. Tej helyett például tehetsz simán vizet, és a fehérjeport sem kötelező beletenni. Ez csak abban segítene, hogy eltelítsen és plusz energiát adjon, illetve ha edzel, akkor segíti az izomépítést.

Klorofill

A zöld színt a klorofillnak köszönhetik a zöldségek és a gyümölcsök. Elképesztő, hogy ez a zöld festékanyag mi mindenre van jótékony hatással. Először is immunerősítő, segíti a sejtépítést, csökkenti a koleszterinszintet és a fertőzések legyőzésében is hasznunka válik. Jót tesz a májnak, segíti a méregtelenítését, ráadásul antioxidáns hatású és fiatalít.

3 isteni koktél narancsbőr ellen

Nem túlzás azt állítani, hogy a narancsbőr a nők egyik rémálma, különösen a bikiniszezon és a falatnyi shortok hónapjai előtt. A pár napos csodaszerekben már nem hiszünk, ám néhány aprósággal tehetsz arról, hogy remek formába hozd a combjaidat a kánikulára. A recepteket itt találod!

Viszlát, integetőháj! Kiss Virág fitneszversenyző gyakorlatai a tónusos karizmokérthttp://www.life.hu/ez-zsir/20170516-kiss-virag-fitneszversenyzo-gyakorlatai-a-tonusos-karizmokert.htmlLegutóbb a feszes hasizomért, most pedig a tónusos karizmok eléréséhez ad edzéstippeket hazánk egyik nagy büszkesége, Kiss Virág IFBB Bikini PRO világbajnok, aki már túl van első profi versenyén is. Ez Zsír!--"Növényi étrenden könnyebb izmot építeni" - Váli Tamás vegán testépítővel beszélgettünkhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170517-vali-tamas-vegan-testepitovel-szemelyi-edzovel-beszelgettunk.htmlKét és fél éve a vegán életmód híve Váli Tamás. A nemzetközileg elismert vegetáriánus és vegán táplálkozási tanácsadó, illetve személyi edző tökéletes példa arra, hogy nemcsak húsevőként lehet izmot építeni és egészségesen élni, sőt, növényi étrenddel még sokkal pozitívabb tapasztalataink lehetnek mindezek terén. Ez Zsír!--Miniszoknyában mutatták meg alakjukat a plus size lányokhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170517-miniszoknyas-plus-size-lanyok.htmlHa valaki nem az átlagos 36-38-as méretnek megfelelő testalkatot képviseli, akkor a társadalom felől érkező megszorításoknak kell megfelelnie a divat terén is. Például a miniszoknya is olyan viselet, amit leginkább egy magas, vékony lányon tudunk elképzelni. Ezzel a diszkriminációval akarnak leszámolni azok a hétköznapi lányok, akik igenis megmutatták, hogy a miniszoknya mindenkié, aki tudja viselni. Ez Zsír!--Ne add fel! A motiváció megtartásának 10 lépésehttp://www.life.hu/ez-zsir/20170512-a-motivacio-megtartasanak-tiz-lepese.htmlKezded unni a megszokott mókuskereket? Nem tudod, merre tovább? Enervált vagy ahelyett, hogy fitt és büszke lennél? Íme, Nagy Dóra, a BioTechUSA edzés- és táplálkozás-szakértőjének, személyi edzőjének 10 nagyszerű tippje, ami segít feltöltődni és visszanyerni a motivációdat. Ez Zsír!--A világ legkülönlegesebb hegymászói és történetükhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170505-a-vilag-legkulonlegesebb-hegymaszoi.htmlA hegymászás egyébként is a világ egyik legkeményebb sportja, így nem is csoda, hogy azok is ebben akarják megmutatni erejüket, akikről senki sem gondolta volna, hogy erre képesek lehetnek. Nagyon különleges emberek még különlegesebb történetei következnek. Ez Zsír!--Ezt edd, ha el akarod tüntetni a narancsbőrödethttp://www.life.hu/ez-zsir/20170511-ezt-edd-ha-el-akarod-tuntetni-a-narancsborodet.htmlKevés olyan nő van, aki ne küzdene narancsbőrrel. Vagy a genetikája miatt, vagy azért, mert a helytelen táplálkozás és a mozgásszegény életmód a cellulitisz jó barátja. De lehet változtatni! Ha szeretnél végre bátran sortot és bikinit hordani, fogadd meg a tanácsainkat. Ez Zsír!Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.