Készíts otthon csipszet! Két recept, két ízvilág

káposzta alma egészség csipsz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha az egészséges életmód legnagyobb kihívása számodra, hogy lemondj az egészségtelen, zsírban, adalékanyagokban, sóban gazdag nassolnivalókról, akkor jó hírünk van. Még olyan ételt is egészségessé lehet varázsolni, mint például a csipsz. Mutatunk most két szuper receptet!

Almacsipsz

  • 3 alma
  • 1 citrom
  • fahéj
  • méz
Forrás: Shutterstock

Moss meg 3 nagyobb almát, és magházvágóval vájd ki a közepét. Ezután akár késsel – bár úgy egy kicsit nehezebb szép vékony szeletekre vágni –, akár zöldséggyaluval vágd fel egyenletes méretű, nagyjából 1,5-2 mm vékony karikákra. A sütőt melegítsd elő 100 fokosra. A rácsot vedd ki a sütőből, erre helyezzük majd a sütőpapírt, amire szépen felsorakozhatnak az almakarikák.

Facsard ki egy citrom levét. Ebbe tehetsz 2 kiskanál fahéjat, és akár 2 kiskanál kókuszvirágcukrot, mézet vagy az általad használt édesítőszert. Alaposan keverd össze a hozzávalókat, majd egy kis ecsettel kend be vele az almaszeleteket. Természetesen minden ízesítés nélkül is megsütheted az almaszeleteket, amiket 1 órára – ha mód van rá, légkeveréssel – tegyél be a sütőbe.

Káposztacsipsz

  • 1 nagy fejes vagy kelkáposzta
  • negyed csésze reszelt parmezán
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • frissen őrölt fekete bors
Káposztacsipsz Forrás: Shutterstock

Rendkívül egyszerű elkészíteni, valójában a sütés igényli a legtöbb időt. Ehhez először melegítsd elő a sütőt, nagy hőmérsékletre lesz szükségünk, nagyjából 250 fokra. A legropogósabb akkor lesz, ha nem szimplán sütőpapíron sütöd, hanem ha egy rácsos, általában grillezésre használt lapot állítasz a tepsibe.

A káposztát szedd leveleire, és tépkedd közepes darabokra úgy, hogy a levelek középső, vastag része ne kerüljön bele. Tedd egy üvegtálba a leveleket, az olívaolajjal locsold meg, majd mehet rá a parmezán, illetve a fűszerek is. Alaposan keverd össze kézzel, majd egyenként tedd a kis levéldarabokat a rácsra. 30-40 perc alatt kap egy kis aranybarna színt, és ropogósra sül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.