5 dolog, amit senki nem mondott el neked a szülésről

Forrás: Thinkstock -
Life Network Születés anyuka szülés család Jön a baba Hadas Krisztával kórház Hadas Kriszta gyerek
Azt mindenki tudja, hogy egy gyermek születése az anyuka életre szóló élménye és azzal is mindenki tisztában van, hogy a szülésre lelkiekben fel kell készülni – de nem minden ennyire egyértelmű. Íme, 5 gondolat, ami talán még nem jutott eszedbe a szüléssel kapcsolatban.

1. Akinek burokrepesztéssel indítják meg a szülést, annak sokkal nagyobb fájdalmai vannak (persze itt is, mint bárhol máshol, léteznek kivételek).

2. Létezik gátvédelem, amikor vágás nélkül próbálják megúszni a nők a szülést, de ha reped, akkor nincs más megoldás, vágni is kell.

Forrás: Thinkstock

3. Vannak olyan nők, akik két pillanattal a szülés után már köntösben rohangálnak a kórház folyosóján, de a nagy többség annyira kimerül a lelki és fizikai megterheléstől, hogy gyakorlatilag napokig alig bírnak felállni.

4. Akár apás szülésnek vagyunk részesei, akár a szülés végeztével fárad be a kórterembe az apuka, a legtöbb férfi azonnal sírva fakad, ahogy meglátja kimerült kedvesét, karjaiban az újszülött kisbabával.

5. Szülés után a legtöbb anyuka első gondolata: oké, ez megvan, de mi lesz most?

5 dolog, amit senki nem mondott el neked a szülés előtti egy hétrőlhttp://www.life.hu/csalad/20140626-5-dolog-amit-senki-nem-mondott-el-neked-a-szules-elotti-egy-hetrol.htmlA várandóság egy különleges állapot, lelkileg felemelő, testileg pedig mindenki másképpen éli meg. Az első három hónapra köztudottan a hányinger folyamatos jelenléte a jellemző, a második trimeszter pedig valódi mámor. Ahogy azonban közeledünk a szülés várható időpontja felé, egyre inkább kezd kényelmetlenné, teherré változni a hatalmasra nőtt pocak. Íme, az öt legborzalmasabb dolog az utolsó héten.Család10 dolog, amit soha ne mondj szex közbenhttp://www.life.hu/csalad/20140429-10-dolog-amit-soha-ne-mondj-szex-kozben.htmlVan, amit lehet, és van, amit nem lehet szex közben mondani, mert azonnal elszállhat minden addigi vágy. Íme, 10 lohasztó mondat!Család--10 dolog, amit soha ne mondj egy terhes nőnek - A leggyakoribb bántó megjegyzésekhttp://www.life.hu/csalad/20140218-10-dolog-amit-soha-ne-mondj-egy-terhes-nonek.htmlAz áldott állapot kétségkívül jó, kivéve akkor, amikor bugyuta, olykor sértő megjegyzéseket kapunk a hasunk méretére, súlyban gyarapodó testünk küllemére. Íme, a leggyakoribb megjegyzések, amiktől a terhes nők hormonháztartása biztosan kileng – és nem éppen a jótékony irányba.Család

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.