5 dolog, amit senki nem mondott el neked a szülés előtti egy hétről

Forrás: Thinkstock -
terhességi csík vizelési inger terhesség súlygyarapodás szülés LifeNetwork anya alvás éjszaka Jön a baba Hadas Krisztával Hadas Kriszta gyerek
A várandósság egy különleges állapot, lelkileg felemelő, testileg pedig mindenki másképpen éli meg. Az első három hónapra köztudottan a hányinger folyamatos jelenléte a jellemző, a második trimeszter pedig valódi mámor. Ahogy azonban közeledünk a szülés várható időpontja felé, egyre inkább kezd kényelmetlenné, teherré válni a hatalmasra nőtt pocak. Íme, az öt legborzalmasabb dolog az utolsó héten.

1. A szülés előtti utolsó hétre a kiszámíthatatlanság jellemző – soha nem tudhatod biztosan, hogy a következő pillanatban nem indul-e be a szülés. Minden pillanatban ez jár a fejedben, bárhova indulsz – moziba, családlátogatóba, vagy éppen csak a sarki közértbe vásárolni –, soha nem lehetsz biztos benne, hogy „egy darabban” fogsz hazatérni.

Forrás: Thinkstock

2. Mondj búcsút a hosszú utaknak – úgysem bírnád ki őket! A magzat súlya ekkorra már eléri a 3-4 kilót, nem beszélve a bevizesedett lábakról, karokról. A kisbabád pedig éppen akkora, hogy kellőképpen nyomja a húgyhólyagodat is, így nagyjából tízpercenként futhatsz a mosdóba.

3. Mindegy, hogy milyen évszakban vagy: télen-nyáron egyaránt kényelmetlen ekkora hassal aludni. Sőt, majdnem hogy képtelenség is. Persze, léteznek már különböző kismamapárnák, amikkel megkönnyítheted a helyzeted, de valójában ezek sem segítenek túl sokat.

4. Az a fránya levegő! Ilyenkor már azt sem adják könnyen. Készülj fel, hogy az utolsó egy hét a hatalmas sóhajoké, és a levegő utáni kapkodásról szól majd.

5. Tudtad, hogy az utolsó időszakban gyarapodik leginkább a kisbabád? Ez pedig azt eredményezi, hogy viszonylag rövid idő alatt nagyot nő a hasad. És ekkor – bár az alját már nem is igazán látod – fedezheted fel a legaljasabb dolgot a bőrödön: a terhességi csíkokat… Habár ekkor még nem is igazán csíkok, sokkal inkább mély szakadások, ronda repedések.

Így lehetsz csinos terhesen is - öltözködési tippek kismamáknakhttp://www.life.hu/csalad/20140414-kismamadivat-2014-igy-lehetsz-csinos-terhesen-is.htmlTerhesen nehéznek tűnik csinosan és kényelmesen öltözködni, mert megváltoznak testünk arányai, és sokszor még az ízlésünk is. A következőkben éppen erre az időszakra adunk tanácsokat. Család--10 dolog, amit soha ne mondj egy terhes nőnek - A leggyakoribb bántó megjegyzésekhttp://www.life.hu/csalad/20140218-10-dolog-amit-soha-ne-mondj-egy-terhes-nonek.htmlAz áldott állapot kétségkívül jó, kivéve akkor, amikor bugyuta, olykor sértő megjegyzéseket kapunk a hasunk méretére, súlyban gyarapodó testünk küllemére. Íme, a leggyakoribb megjegyzések, amiktől a terhes nők hormonháztartása biztosan kileng – és nem éppen a jótékony irányba.Család--9 hónap terhesség 2 percben - videóhttp://www.life.hu/csalad/20131125-armand-alps-lett-fotos-2-perces-kisfilmben-orokitette-meg-parja-terhesseget.htmlEgy lettországi fiatal megörökítette párja terhességét egy bűbájos, két perces kisfilmben. Nagyon cukik!Család

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.