Jelek, hogy boldogtalan párkapcsolatban élsz

Forrás: Shutterstock/Ndab Creativity - NDAB Creativity
párkapcsolati válság intő jel boldogtalanság
Problémák minden párkapcsolatban akadnak, hiszen két egymástól teljesen különböző ember próbál együttélni, itt-ott engedni, máshol ragaszkodni a saját elképzeléseihez. Ez időnként konfliktushoz vezethet, ami megfelelő kommunikációval feloldható, de ha nincs kommunikáció, az már egy jel.

Vannak párkapcsolati problémák, amelyek némi kommunikációval és kompromisszumkészséggel orvosolhatóak, és vannak feloldhatatlan konfliktusok is, amelyek bizony kiölik az örömet a mindennapokból. Ha a következő jelek közül többet is tapasztalsz magatokon, valószínűleg boldogtalan párkapcsolatban élsz.

boldogtalan párkapcsolat jelei
A boldogtalan párkapcsolat egyik jele, ha nincs szex
Forrás: Shutterstock

1. A szex hiánya a boldogtalanság jele lehet

A szexualitás iránti igényeitek különbözhetnek, lehet, hogy te szeretnél több intim együttlétet, lehet, hogy a társad. Ha azonban képtelenek vagytok egymáshoz közelíteni az igényeiteket, előbb-utóbb valamelyikőtök megbántódik. Ha azt érzed, elutasít a párod, nem kíván téged vagy pont fordítva, túlságosan soknak érzed a közeledését, jelezd neki, beszéljétek meg, mi a gond. A tűrés haraghoz, boldogtalansághoz és előbb-utóbb szakításhoz vezet. 

2. Egymás érzéseinek lekicsinylése

Nem ritka, hogy a párkapcsolatban az egyik fél a másik fölé helyezi magát, egyensúlyhiány alakul ki, a pár domináns tagja lesöpri a társa gondolatait, lekicsinyli az érzéseit, ami odavezet, hogy egyenlőség helyett alá-fölérendeltségi viszony alakul ki. Aki a másik fölött áll, az már nem társ, hanem főnök. Gondold át, miért érzed úgy, hogy többet érsz a párodnál, vagy fordítva, és ez milyen hatással van a kapcsolatotokra. Ha időben lépsz, megmentheted magatokat, ha nem, annak válás lesz a vége.

3. Egymás mellett éltek, nem egymással

A társas magánynál kevés dolog emészt fel jobban egy embert, aki szeretne a másikhoz kapcsolódni, de elutasítást kap. Ha úgy érzed, hogy a párod szívesebben bújik a telefonjába, mint hozzád, inkább csetelget valakivel, minthogy veled beszélgessen, vagy te érzed úgy, hogy bármit szívesebben csinálsz otthon, csak vele ne kelljen foglalkoznod, akkor ez a kapcsolat végét jelentheti

4. Már nem értitek egymás vicceit

A párkapcsolatok egyik fontos pillére a humor. A nevetésnek gyógyító ereje van. Ha azt érzitek, hogy más nem nevettek egymás poénjain, nem is értitek a másik vicceit, pláne, ha még tévedésből sem nevettek együtt egy jót egymáson és magatokon, az bizony intő jel. Nem biztos, hogy egymással van bajotok, valószínűleg csupán egyszerre vagytok rossz passzban. Ám, ha egyikőtök sem kap észbe, és nem próbáltok meg ezen változtatni, nem biztos, hogy van közös jövőtök.

5. Már nem ő a bizalmasod

A társad nemcsak a szerelmed, de a bizalmasod, cinkosod is. Ha már nem ő az első ember, akinek kikéred a véleményét, mielőtt fontos döntést hozol, nem ő az, akinek elsőként elmondod, ha fontos dolog történik az életedben vagy ő az, aki máshol teszi le (gond)terheit, nem veled beszéli meg az élet nagy kérdéseit, gyanús, hogy megingott a bizalom. Olyan kapcsolatban élni, amelyben nem kezelnek társként, nem érdemes. 

Upset,Couple,At,Home.,Handsome,Man,And,Beautiful,Young,Woman
Nem a megegyezés a cél, hanem a harc és a győzelem
Forrás: Shutterstock

6. A beszélgetések pillanatok alatt veszekedésbe torkollnak

Nem kell mindenben egyetérteni, nem is lehet, van helye a párkapcsolatban a vitának, sőt, időnként a veszekedésnek is. De ha bármivel állsz elő vagy áll elő a párod, az nézeteltérést okoz, az már problémát jelez, hiszen ilyenkor nem a megegyezés a cél, nem a kompromisszum vagy konszenzusos döntés, hanem a harc és a győzelem, többnyire korábban elhallgatott sérelmek miatt. Érdemes elgondolkodni azon, átgondolt döntés után döntöttetek-e a közös élet mellett, vagy próba-szerencse alapon éltek együtt, és valójában nem is illetek egymáshoz.

7. Nincsenek viták

Kommunikáció, beszélgetések, viták nélkül együtt élni valakivel, nem azt jelenti, hogy mindenben egyetértetek, inkább azt, hogy lemondtatok róla, hogy bármit is meg tudtok beszélni. A ráhagyást választottad, mert úgy gondolod, neked úgysem lehet igazad, képtelenség meggyőzni bármiről a társad, már nincs semmi, amiért érdemes lenne együtt küzdenetek? Ez csak akkor célravezető módszer, ha azt akarod elérni, vagy ő azt akarja elérni, hogy szakítsatok. Ha beszélgetni nem is tudtok vagy akartok egymással, írjátok le a másiknak, hogy mi fáj. Ne sérelmeket soroljatok, legyetek higgadtak. Ha sehogy nem működik, kérjetek segítséget, talán még nem jutottatok oda, hogy búcsút intsetek egymásnak. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.