terhesség meddőség rák kemoterápia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemcsak túlélte a bélrákot, hanem apa lett az a férfi, aki hét hónapig kemoterápiás kezelést kapott.

Bár az orvosok véleménye szerint valószínűleg sterillé vált a 7 hónapig tartó kemoterápiás kezeléstől, a 30 éves Neil Fitch most mégis boldog apa lehet. Neilnél ugyanis három éve bélrákot diagnosztizáltak, és a kezeléseket követően nem is remélte, hogy saját gyermeke lehet.
Mr. Fitch, miután túlélte a halálos betegséget, elvette feleségül szerelmét, Becet, de sosem beszéltek a mesterséges megtermékenyítés lehetőségéről sem. Beletörődtek, hogy csak nagynénik és nagybácsik lehetnek. Bec azonban az esküvőt követően gyengének érezte magát, mintha beteg lenne. "A nászutunkon sem érezte jobban magát, ezért vettünk egy terhességi tesztet. Teljesen sokkolt, amikor megláttuk, hogy a teszt pozitív lett" - mondta Neil.


Csoda, hogy apa lett

Bec terhessége szinte csoda volt, mivel a kemoterápiás kezelések következtében drasztikusan lecsökken a hímivarsejtek termelődése, és azt sem lehet tudni biztosan, hogy egyáltalán képesek-e a megtermékenyítésre. "Szülővé válni mindig különleges, Mr. Fitch esetében pedig különösen az, ha figyelembe vesszük, hogy látszólag az áthidalhatatlan akadályokat is legyőzte" - tette hozzá dr. Bruce Sizer onkológus, Neil orvosa. "Nagyon fiatalon diagnosztizáltak nála bélrákot, és mikor először eljött hozzánk, a kilátásai is nagyon rosszak voltak. Tekintettel arra, hogy min ment keresztül, biztos vagyok benne, hogy sokkal jobban értékeli majd az apaságot, mint mások."
A kis Poppy a Colchester General Kórházban született meg, ugyanott, ahol az orvosok megmentették az apja életét.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.