Homeopátiával is gyógyíthatóak a világjárványok!

homeopátia járvány influenza
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A homeopátia a 18. században indult hódító útjára, és eredetileg a malária gyógyítására alkalmazták. Ez a természetes gyógymód igen hatékonynak bizonyult a világjárványok elleni harcban is.

Az influenzák történetének eddigi legnagyobb járványa, az 1918-as spanyoljárvány igen pusztító erejű volt. A spanyolnátha először a hazatérő katonák körében okozott hatalmas pusztításokat, de a lakosságot sem kímélte. A világháború után az emberek alultápláltak voltak, szervezetük legyengült, így nem kímélték őket a betegségek sem.

Istockphoto
Istockphoto


Az orvostudomány akkori tudásával képtelen volt megállítani a járvány terjedését. A fertőző betegségek ebben az időben nagy veszélyt jelentettek, hiszen tombolt a tífusz és a kolera is. A homeopátia több járványos betegség gyógyításában bizonyult nagyon sikeresnek, Londonban - ahol már alkalmazták a homeopátiás módszereket az 1830-as évek elején - mindössze 9 százalékos volt a halálozási arány.

A nagy járványok idején hazánkban is számtalan orvos, többek között Schimert Gusztáv is a kor ismert homeopata orvosa volt, akinek praxisában egy beteg sem vesztette életét a járványok következtében. Ez hatalmas eredménynek számított abban az időben, amikor a halálozási arány sokszor elérte az 50 százalékot.

A homeopátiás gyógyítás virágzott ezekben az években, hiszen akit homeopata orvos kezelt, az sokkal hatékonyabban ellenállt a betegségeknek. Az antibiotikumok felfedezésével a homeopátia hamarosan háttérbe szorult, de az utóbbi évtizedekben a vírusok és a krónikus betegségek térnyerésével ez a 200 éve helytálló gyógymód ismét előtérbe került.

Ha még több érdekességet olvasnál a homeopátiával kapcsolatban, a következő műveket ajánljuk:

Dana Ullmann: A homeopátia forradalma
Julian Winston: Ízelítő a járványok homeopátiás kezelésének történetéből

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.