párkapcsolat kutatás beszéd szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az emberek többsége személyiségbeli hasonlóságok, belső értékek és külső megjelenés alapján választ társat magának. A szakértők szerint azonban nem ezek a jellemzők tesznek működőképessé egy kapcsolatot, sokkal fontosabb a hasonló nyelvi stílus.  

Tippünk: 4 tipikus ok, amiért a férfiak megcsalják a feleségüket



James Pennebaker,



Istockphoto
Istockphoto

Az első vizsgálat során a résztvevők négyperces "villámrandik" keretében ismerkedtek egymással. A kutatók megállapították, hogy mindenki többnyire olyan partnert választott, akinek a nyelvi stílusa nagyon hasonló volt a sajátjához. Pennebaker a kutatás eredményeit elemezve kijelentette, hogy a résztvevők négyszer nagyobb eséllyel választottak hasonló nyelvhasználatú partnert.

A második vizsgálat a résztvevők írásbeliségét figyelte meg online chatelés keretében. Az eredmények itt is hasonló mintát mutattak: akiknek az írásbeli stílusuk hasonló volt, azoknak a 80%-a később is találkozott, míg az eltérő nyelvhasználatú párok csupán 54%-a randizott a későbbiekben is.

Forrás: Medipress

Tippünk: Randizz az interneten!

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.