méregtelenítés diéta tisztítókúra egészség dietetikus Györki Niké fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Várd fitten a jó időt, szabadítsd meg testedet a télen felhalmozódott méreganyagoktól! Györki Niké, a Life.hu dietetikusa összeállított egy tavaszi tisztítókúrát, hogy felfrissüljön tested, lelked!Mielőtt belekezdenél a kúrába, feltétlenül olvasd el első cikkünket, ahol az egész heti bevásárlólistát és minden fontos tudnivalót megtalálsz!

Thinkstock
Thinkstock

És elérkezett az utolsó nap. Gratulálok a kúra teljesítéséhez! Nagyon fontos, hogy ezután is tartsuk magunkat bizonyos szabályokhoz! Próbáljunk meg a mindennapokban is 5 alkalommal étkezni! Kerüljük a cukrozott ételeket/italokat, édességet se fogyasszunk minden nap! Hetente legfeljebb 2 alkalommal csábuljunk el az édes finomságok láttán, és akkor is válasszunk túrós, joghurtos, gyümölcsös nassolnivalókat. Együnk minél több nyers és hazai zöldséget, gyümölcsöt! Válasszuk a szezonális, friss árukat! Részesítsük előnyben a sovány húsokat/halakat, tejet és tejtermékeket. Mozogjunk, amennyit csak tudunk, de minimum hetente 2 alkalommal 30 percet! Igyunk sok-sok vizet, kerüljük a túlzott mennyiségű alkohol fogyasztását!

Reggeli:
30 g natúr müzli, 10 dkg friss gyümölcs, 1 pohár kefir, zöld tea
Energia: 315 kcal, fehérje: 5g, zsír: 3g, szénhidrát: 40g

Tízórai:
alma, 1 marék köles golyó
Energia: 154 kcal, fehérje:-, zsír:-, szénhidrát: 20g

A témában kérdezd cikkünk szerzőjét, a Life.hu dietetikusát, Györki Nikét!


Ebéd



Uzsonna



Vacsora



A szombati étrendet pénteken 16 órakor találod meg a Life.hu-n!


Még nem késő elkezdeni!
Az első nap étrendje

A második nap étrendje

A harmadik nap étrendje

A negyedik nap étrendje

Az ötödik nap étrendje

A hatodik nap étrendje

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.