párkapcsolat szex szexualitás szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szívesen hisszük azt mi nők, hogy az érzéki, tüzes, gyönyörrel teli szex nem létezik szerelem nélkül. Genetikailag ugyanis így vagyunk kódolva. De lássuk, milyen eredménnyel zárult az ország nagy szextesztje, amelyben - többek között - azt szerettük volna megtudni, hogy létezi-e szex szerelem nélkül. 

Úgy tűnik, mintha a természet rajzolt volna egy rafinált kis mellékösvényt mindenki számára, hogy legyen mód a szexi játékokra - szerelem nélkül is.

Lássuk, hogy az emberek hogyan viszonyulnak ehhez a kérdéshez. A megfejtéshez Gyimesi Andrea szexuálpszichológust és az ország nagy szextesztjét hívtuk segítségül.

Thinkstock
Thinkstock

Vajon létezik szex szerelem nélkül?

A kitöltők 72%-a azt vallja, hogy igen, van olyan, hogy "csak" szex érzések nélkül. A nők 68%-a és a férfiak 79%-a válaszolt igennel. Úgy tűnik, hogy a férfiak vezetnek ebben a kérdésben: ők azok, akik jobban hisznek az érzelmektől, szerelemtől, esetleg folytatástól mentes szexben.

A 16-20 év közöttiek 65%-a hisz az érzelmek nélküli szexben. 20-25 éves életkor között 70%, 25-30 között 73%, 30-40 között 75%, majd ismét 73%-on stagnál az élethossz végéig.

Körülbelül 26 éves korára tehát az ember megszerzi azt a tapasztalatot, ami alapján vagy a többséghez tartozik, és azt nyilatkozza, létezik azért olyan, hogy "csak" szex szerelem nélkül, vagy a kisebbséghez, aki azt mondja, a szex mindig több, mint pusztán szex.

Ártalmas-e a szex szerelem nélkül?

A megkérdezettek 78%-a mondta azt, hogy nem ártalmas a szex szerelem nélkül, így a kép árnyaltabb kicsit: a nők 73%-a és a férfiak 85%-a vallotta ezt.

A 26. életév után pedig e kérdésben sem változik már a vélemény, a fiatalabbak itt is romantikusabbak kissé, többen tartják ártalmasnak, de 26 év után már nincs jelentős változás a korcsoportok között.

Érdekes adat, hogy azok, akik fél-egyéves kapcsolatban vannak, 10%-kal jellemzőbben tartják ártalmasnak a szexet szerelem nélkül, mint azok, akik hétnél több éve vannak együtt a párjukkal.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.