párkapcsolat szex szexualitás szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Igyekszünk minden lehetséges technikát bevetni, hogy ne csak nekünk, de a párunknak is emlékezetesek legyenek a szexuális együttléteink. Ennek ellenére olykor ki-kicsúsznak meggondolatlan, romboló hatású megjegyzések a szánkon. Most összegyűjtöttük, mi az a 6 mondat, amit soha ne mondj szex után!

Tipp! Eltorzították a híres hollywoodi színésznő arcát! Nézd meg képgalériánkat!




Thinkstock
Thinkstock



Ha időszűkében is vagyunk, törekszünk rá, hogy a 15 perces szex is mindkettőnk számára élvezetes legyen. Figyelünk arra, hogy az együttlét ne csak az "aktusról" szóljon, de legyen benne elég érintés, simogatás, ölelés, csók és kedves szó is. Az utójáték már nehezebb téma. Az állandó időhiány és fáradtság miatt ritkán engedünk teret a befejezést jelentő öleléseknek és kedves mondatoknak. Ha viszont beszélgetésre vágyunk, gyakran fogalmunk sincs, mit mondjunk ilyenkor a másiknak, hogyan dicsérjük, mivel fejezzük ki elégedettségünket, vagy épp elégedetlenségünket a szexszel kapcsolatban. Hab a tortán, hogy sokan ilyenkor nagy eséllyel futnak bele olyan mondatokba, amelyek sértik a partner férfiasságát és rombolják a kapcsolat épségét. Épp ezért most összeszedtük, hogy melyik az hat téma, amit tilos szóba hoznod szex után!

1. "Biztos nem vesszük meg?"

A megoldatlan közös problémák, nézeteltérések állandóan ott munkálnak bennünk, így nem csoda, ha rögtön ugrunk, amikor megfelelő alkalmat látunk arra, hogy újra átbeszélhessük a dolgot. Ebből a szempontból talán jó ötletnek tűnhet szex után feldobni a tegnapi veszekedés témáját, mi mégsem ajánljuk. A pasira a téma rossz hatással lesz, és a kellemetlen élmény könnyen összefonódhat a szexuális aktussal még több negatív érzést keltve benne.

Thinkstock
Thinkstock

2. "Jobb is lehetett volna"

Másra számítottál? Nem vagy oda a kedvenc pózáért? Túl gyors volt? Vagy nem volt elég vad? Ha hosszú távú kapcsolatra gyúrsz, az építő jellegű kritika a szex esetében is éppolyan fontos és hasznos, mint bármely más területén az életnek. Az időzítésre azonban nem árt odafigyelni: ha közvetlenül az együttlét után tálalod a problémát, azzal bántó érzéseket ébreszthetsz a másikban, hiszen azt jelzed felé, hogy nem élvezted a szexet. Hiába szabadkozol, akkor is.

Tipp! Az idei nyár legszebb legtrendibb szandáljai képgalériánkban! Katt ide!


3. "Az exem máshogy szerette"



4. "Na, végre elindulhatok"





Thinkstock
Thinkstock



Szex után mégsem tanácsos ezeknek az aggodalmaknak hangot adni. Kerülendőek a "Na végre, hogy befejezted", a "De jó, hogy vége, még zuhanyoznom kell", vagy a "Legközelebb siess jobban" jellegű mondatok.

5. "Mit főzzek, ha jönnek anyádék?"

Az együttlét utáni időszak kitűnő alkalom az intimitásra, ölelésekre, csókokra, összebújásra, szerelmes beszélgetésekre, esetenként viccelődésre is. Vannak azonban olyan tabu témák, amik bármennyire is foglalkoztatnak bennünket, nem illenek a szex utáni miliőbe. Tiltólistás a bevásárlás, a házimunka, a gyerek napközis tanára, a hétvégi menü, vagy a szüleink.

+1 "Csak ilyen kicsi?"

Remélhetőleg senkinek sem mondunk újat azzal, hogy a férfiak méretével való viccelődés is szerepel a tiltólistán. Sem gúnyolódni, sem vicces megjegyzéseket tenni rá, de még kíváncsiságból sem éri meg rákérdezni, hogyan lehetne növelni a méretet. Nyugodtan tartsuk meg magunknak az ezzel kapcsolatos véleményünket, ugyanis ez a téma kapcsolatromboló, önbizalom- és férfiasságalázó megjegyzésnek számít.

Tipp! Az idei nyár legtrendibb fürdőruhái képgalériánkba! Katt ide!


Mit tehetsz, ha mégis megbántottad a pasit?





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.