A hullámvasút mentette meg az agydaganatos lány életét

agydaganat daganatos betegségek hullámvasút
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 20 éves lánynak orvosai szerint egy kiterjedt agytumor miatt már csak napjai voltak hátra, amikor is csodával határos módon egy hullámvasúton tett utazás megmentette az életét.

Az RTL Klub sztárja mindent megmutatott! Kattints a galériáért!


A brit Emma Bassettnél (képek itt) még 12 éves korában diagnosztizálták az agydaganatot, amely annyira szétterjedt, hogy az orvosok szerint bármikor meghalhatott volna. A lánynak fogalma sem volt róla, hogy mekkora veszélyben van, mikor pár nappal az orvosi vizsgálat előtt úgy döntött, hogy ellátogat a surrey-i Thorpe vidámparkba.

Thinkstock
Thinkstock

A vizsgálatra azért volt szükség, mert Emmát napok óta szörnyű fejfájás, szédülés és émelygés gyötörte. Az orvosok megállapították, hogy Emma agydaganata olyan hatalmas méretűre fejlődött, hogy teljesen elzárta az agy-gerincvelői folyadék szabad áramlását, de a hullámvasútnak és a fejjel lefelé lógásnak köszönhetően megszűnt az agyban az egyre nagyobbá váló nyomás, így maradt néhány napja Emmának, hogy elvégezhessék rajta az életmentő agyműtétet.

Most, nyolc évvel az operáció után a 20 éves Emma teljesen felépült, pedig a műtétet követően a 12 éves lánynak teljesen újra meg kellett tanulnia beszélni és járni. Emma most tanárnak készül.

"Az operációt követően nem tudtam beszélni, járni és egyedül enni sem voltam képes, de elhatároztam magamban, hogy bármi áron leküzdöm a betegségem, és most a legutóbbi vizsgálat eredményeiből kiderült, hogy a tumor teljesen eltűnt, és semmi jele annak, hogy újra megjelenne" - nyilatkozta a Mail Online-nak Emma.

Tipp! Cuki fotók a híres műsorvezető kisfiáról! Kattints a galériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.