Arcbőrét is le kellett húzni egy brit férfi agydaganatának eltávolításához

agydaganat daganatos betegségek műtét kemoterápia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy súlyos agytumor miatt a 42 éves Tommy Kirklandnek szinte az egész arcbőrét le kellett húzni egészen az álláig, majd a koponya negyedrészének leoperálása után tudtak csak hozzáférni a sebészek a halálos agydaganathoz.

Az angliai Coatbridge-ben élő Tommy Kirkland egy rejtélyes betegségben szenved, aminek következtében testében újra és újra nagyméretű tumorok alakulnak ki. Az elmúlt öt év során Tommy összesen csaknem 38 órát töltött a műtőasztalon.

Az egygyermekes apa a sikeres agyműtétet követően alig várja, hogy feleségül vegye 32 éves menyasszonyát a jövő hónapban. "Remekül érzem magam. Az orvosok sokáig azt hitték, hogy már nem lehet rajtam segíteni, de még mindig itt vagyok. Minden reggel boldogan ébredek fel, és alig várom, hogy megnősüljek" - nyilatkozta Kirkland a Daly Mail újságírójának.

"A legutolsó agyműtétem rendkívül komplikált volt, összesen hét specialista vett részt a műtéten. Egy orvos a szemfunkciókat, egy másik pedig a légzésemet ellenőrizte, miközben egyszerre öt sebész végezte az operációt" - ecsetelte Kirkland a műtét körülményeit.

Thinkstock
Thinkstock

Kirkland 2006-ig teljesen egészséges volt, amikor váratlanul erős fejfájások és heves rosszullétek jelentkeztek nála. Az elsődleges MRI vizsgálatok kimutatták, hogy egy teniszlabda méretű daganat alakult ki a férfi agyának baloldalán. Az orvosok azt ajánlották Kirklandnek, hogy búcsúzzon el a családjától, mielőtt kés alá fekszik, ugyanis nagyon komplikált lesz a műtét. A 14 órás műtét jól sikerült, és mikor Kirkland elkezdte a kemoterápiát, azt hitte, hogy túl van a nehezén.

Azonban 2007 májusában a férfi újra rosszul lett, és az MRI vizsgálatok bebizonyították, hogy egy újabb nagyméretű tumor alakult ki az agyában, majd 2009-ben még egy daganat fejlődött ki mélyen Kirkland agyában, majd a harmadik sikeres műtétet követően az orvosok negyedszerre is találtak egy újabb agydaganatot.

"Az orvosok nem tudják megmondani, hogy mi lehet a betegségem oka. Fiatalabb koromban sokat rögbiztem, lehet, hogy akkor történt valami sérülés, de az is lehet, hogy a nagymamámtól örököltem ezt a hajlamot, akinek szintén volt agydaganata" - mondta Kirkland, aki októberre várja második gyereke születését.

"Az élet megy tovább, és szeretném minél több emberhez eljuttatni az üzenetemet, hogy az agydaganat nem feltétlenül jelent halálos ítéletet, az én esetemben még négy agydaganat sem" - nyilatkozta az örök optimista Kirkland.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.