öregedés párkapcsolat szex LifeNight szexualitás időskor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A társadalomban számos előítélet él azzal kapcsolatban, hogy ha valaki betölt egy bizonyos életkort, akkor onnantól fogva a szexről is le kell mondania. A Life.hu most idősebb férfiakat szólaltatott meg a témában.

Sok családban csak pusmogva mernek beszélni arról, hogy a szülők/nagyszülők élnek-e szexuális életet egy bizonyos életkor fölött. Pedig egy idősebb férfinek vagy nőnek még igenis ugyanolyan igénye lehet a gyöngédségre és érintésre, mint a fiatalabbaknak.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Tippünk: Vajon szexelnek még nagyiék?


László, mérnök (61)

"Nekünk kifejezetten fontos a feleségemmel, hogy ugyanúgy éljünk szexuális életet, mint annak idején. Az butaság, hogy azért kellene lemondani a szexről, mert elértünk egy bizonyos kort. Nincs is annál élvezetesebb program, amikor egy-egy hétvégén elmegyünk valamelyik gyógyfürdőbe, jól kiáztatjuk magunkat, és utána este összebújunk. Nem gondolom, hogy emiatt bárki előtt szégyenkeznünk kellene."

József, vállalkozó (62)

"Mindig elképedek azon, ahogy a társadalom az idősebb korosztály szexualitását kezeli. A feleségem három éve meghalt, nagyon szerettem őt, meggyászoltam, de megfogadtam, hogy még van pár évem, és nem fogom azért 'elásni' magam, mert az idősebb korosztályhoz tartozom. Most együtt élek egy 4 évvel fiatalabb hölggyel, aki elvált, és társat keresett. Egymásra találtunk, és szeretjük egymást. Sosem gondoltam volna, hogy a szexben ennyi idősen is lehet még új dolgokat tanulni, de ő megmutatta nekem, hogy még mindig vannak új utak, amiket most együtt fogunk felfedezni. A gyerekem előtt se szégyellem a dolgot. A múltkor a felnőtt fiam rákérdezett, hogy 'Ez most hogy van nálatok, apa?', én pedig őszintén elmondtam neki, mint 'férfi a férfinak'. Azóta ő is sokkal elfogadóbb az új párommal, mert látja, hogy én is boldog és kiegyensúlyozott vagyok."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.