Szívderítő: Az arc is jelezheti a pitvarfibrillációt

Forrás: Thinkstock -
betegség szívderítő egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy amerikai kísérletben sikerült a páciensek arcának egyszerű videofelvételével azonosítani azokat a bőrszínváltozásokat, amelyek jelezhetik a pitvarfibrillációt. Ez a monitorozási lehetőség komoly távlatokat nyithat meg a pitvarfibrilláció felismerésében és megfigyelésében.

Az Egyesült Államok-beli Rochesteri Egyetem kutatói, dr. Jean-Philippe Couderc és kutatócsoportja a résztvevők arcának rövid idejű videós megfigyelése során képesek voltak a bőrszínben bekövetkező változások alapján nyomon követni a pitvarfibrilláció fellépését.

Forrás: Thinkstock

A bőrszín ugyanis a bőrfelszínhez közel fekvő erek vérellátásának függvényében változik, és ezeknek a változásoknak szívverésről szívverésre történő nyomon követése segíthet a rendellenesség felismerésében. Nincs szükség hosszú monitorozásra, a pitvarfibrilláció fellépése mindössze 15 másodperces felvétellel azonosítható - olvasható a medscape.com oldalon.

Hogy mégis miképpen működik mindez, és hogyan segítheti az életünket, kiderül a Szívderítő.hu cikkéből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.