Kidörzsöli a tangád a frissen borotvált részeket? Így bánj a szőrtelenítés miatt irritált bőrrel

Forrás: Thinkstock -
bőr szőrtelenítés borotva nyári szőrtelenítés nyár 2015 szőr szépség vaginaadó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szőrtrendek 2015-ben című cikkünkből kiderül, hogy a nők nagy része manapság a teljesen pucér fazon helyett inkább a csíkra szavaz, ha kozmetikushoz látogat. Egy kis sávot vagy háromszöget ugyanis divatos meghagyni dísznek az intimtájékon, mert mint ismeretes, a férfiak nagy kedvence lett ez a fazon.

"Idén nálunk Magyarországon a szőrtrend az, hogy nincs szőr" – állítja Blaskovics Ildikó, a Life.hu kozmetikus szakértője.

Forrás: Thinkstock

"A nők szinte minden esetben a csupaszságot preferálják, ez most a divat. Vannak, akik az intimtájékon csíkot kérnek, ezt nem teljesen értem, miért is jó, és vannak olyanok is, akik túl kislányosnak találják a teljesen leszőrtelenített fazont, így ők a legbelső részeken hagynak magukon némi szőrt."

Szakértőnk szerint...

"A férfiak is egyre igényesebbek ezen a téren, odafigyelnek a szőrtelenítésre. Én javaslom is a férfiaknak, hogy szőrtelenítsenek, ha viszont nem akarnak teljesen meztelenek lenni, legalább egy szakállvágóval trimmeljék rövidre a szőrt.

Ami mostanság egyre elterjedtebb, a hát gyantázása. Sok férfit zavar, ha nem sima ez a testrészük, és már egyre gyakrabban mernek szakemberhez fordulni segítségért."

Az persze mind szép és jó, hogy követjük a trendeket, ápoltak vagyunk, nőként fizetjük a vaginaadót, és adunk magunkra, ez azonban azt is jelenti, hogy sokat küzdünk bőrirritációval. Nyilván minden test, bőr és szőrtípus más és más, és mindenkinek meg kell találnia a számára legmegfelelőbb szőrtelenítési módszert. És persze a legjobb bőrápolásit is, amit a kezelés után alkalmazhat.

Tehát miután mindenki kiválasztotta a számára legtökéletesebb eljárást, és át is esett a procedúrán, rosszabb esetben jönnek a piros pöttyök, a benövések és a napokig tartó, kipattogzott bőr. Pedig erre alapból nem lenne idő, hiszen mindenki tökéletesen sima, gyönyörű bőrt szeretne nyárra. Ráadásul azonnal. Korábbi cikkünk szerint ilyenkor a legfontosabb a rendszeres bőrradírozás.

A Life.hu tippje:

Készíts magadnak kényeztető bőrradírt, és fürdés közben azzal frissítsd fel a testedet, radírozd le az elhalt hámsejteket, és csak ezután jöjjön a szőrtelenítés. A bőrradírt könnyedén meg tudod magadnak is csinálni otthon. Keverj össze egy marék tengeri sót olívaolajjal, vagy cukrot mézzel, esetleg egy kis kávézaccot olajjal, vagy akár a kedvenc tusfürdőddel!

Ha valaki lusta radírozni, gyorsabb munkát is végezhet egy dörzskesztyűvel, amivel minden fürdésnél kicsit átmasszírozhatjuk a lábunkat, testünket. Az alaposan előkészített bőrön aztán könnyebb a szőrtelenítés, kevésbé fájdalmas a dolog, és a végeredmény is szebb lesz.

Vagyis nemcsak a kezelés után, de előtte is tehetünk már a bőrünkért!

Forrás: Thinkstock

Ha valaki borotvát használ, érdemes előtte hajbalzsammal átkennie a bőrét. Ettől a szőrszálak megpuhulnak, sokkal könnyebb lesz a munka, és látványosan szebb, tartósabb a végeredmény. Piros pöttyöknek, vágásoknak és irritációnak nyoma sem lesz.

Az is jó megoldás, ha aloe verából nyert hűsítő készítménnyel, vagy konkrétan magából a növényből nyert értékes, zselés aloéval kenjük át a bőrt szőrtelenítés után. Szépen nyugtatja a bőrt, különösen jó piros pöttyök, apró pattanások ellen.

A Life.hu tippje:

Csöppentsünk pár csepp teafaolajat a testápolónkba, amivel szőrtelenítés után szoktuk bekenni magunkat. A teafaolaj segít a bakteriális fertőzésekkel szemben, ezek okozzák részben a piros pöttyöket. A körömvirágkrém is csodákat művel az irritált bőrrel, bátran lehet használni.

Amanda 27, blogger

"Én is a teljesen csupasz fazont szeretem, mert nem akarom dzsungellel várni az esetleg hozzám érkező vendégeket. Miután mindent lekaptam magamról, egyszerű arctonikkal húzom át a csupasz testrészt. Hűsít, fertőtlenít, és jól összerántja a tüszőket. Így pedig a tanga sem kezdi ki a bőröm, és nem lesznek cikis, piros pettyek a lábaim között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.