A "nem bírom a gumit" a világ legnagyobb szexkamuja (18+)

Forrás: Thinkstock -
párkapcsolat óvszer gumi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A biztonságos szex mellett érvelők gyakran hozakodnak elő az észrevétellel, hogy az óvszer nehezíti a férfi számára az erekció megtartását. Persze könnyen lehet, hogy az egész csak egy nagy kamu, amit a pasik találtak ki, hogy megússzák a gumit...

"Ha az óvszerrel összefüggésbe hozható erekciós problémáról panaszkodó férfiakat a hasonló gondokkal nem küzdő résztvevőkhöz hasonlítjuk, kiderül, hogy óvszer nélkül sem mindig állnak a teljesítőképességük csúcsán” - állítja a kutatást vezető Stephanie Sanders, az Indiana University munkatársa.

A szakember szerint eddig csupán az óvszer erekcióra gyakorolt hatását vizsgálták, de nem tanulmányozták behatóan, hogy milyen egyéb körülmények igazak a problémára panaszkodó férfiak körében.

Forrás: Thinkstock

Sanders és csapata 479 heteroszexuális 18 és 24 év közötti férfit kérdezett az erekcióval kapcsolatos tapasztalataikról. Kicsivel több mint 38 százalékuk számára az óvszer semmiféle akadályt nem jelentett, míg 14 százalék számára az óvszer felhelyezésekor jelentkezett a probléma, 16 százalékuk pedig aktus közben tapasztalt nehézségeket. Ugyanakkor az is kiderült, hogy

az óvszergondokra panaszkodó férfiak gumi nélkül is tapasztalnak hasonló jelenséget, míg az óvszert akadálynak nem érzők körében ez nem jelent problémát.

A korábbi kutatások szerint a 40 éven aluli amerikai férfiak 16 százaléka küzd erekciós zavarral alkalmasint. Az óvszer miatti erekcióprobléma főként a fiatal férfiak körében gyakori, és általában alig egy percig tart, miután a férfiak gyorsan regenerálódnak, és újra tettre készek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.