A külön alvás után jön a különválás? Így előzheted meg a bajt!

házasság konfliktus párkapcsolat alvás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Míg a kapcsolat elején a párok sülve-főve együtt vannak, addig később az ember már inkább egy saját kis alvókuckóra vágyik, ennek oka leginkább az eltérő alvási szokásokban keresendő. Ám még ez sem változtat a tényen, miszerint hosszabb távon a külön alvás rossz hatással van a párkapcsolatra.

Horkol, olvas, a telefonjával szórakozik, mindezt pedig pont akkor, amikor mi már rég szunyókálnánk - gondolják sokan, majd a következő gondolat, hogy talán időszerű lenne berendezni otthon még egy hálószobát…

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

A párok azonban nincsenek tisztában azzal, hogy az ilyen éjszakai szétköltözés nyomán nem hogy a családi béke nem áll helyre, hanem

tovább mérgesedhet a helyzet.

A tapasztalatok szerint ugyanis, a "szétköltözés" miatt a felek között ritkulni kezd, majd idővel akár meg is szűnik a szexuális kapcsolat. Az intimitás hiánya pedig frusztrációt, ingerlékenységet okoz, ezért egyre gyakoriabbak lesznek a viták és a veszekedések.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Ezért is jobb, ha a külön hálószobák helyett inkább az alapproblémát szüntetjük meg, ebben segíthetnek a különböző alvásjavító technikák, mint például az altató, nyugtató hatású gyógynövények, mint a valeriána, a komló vagy a citromfű, illetve az ezen gyógynövények kivonatát tartalmazó gyógyszerek, vagy

a leghatásosabb: a szex.

Megfigyelések ugyanis kimutatták, hogy egy kielégítő szeretkezés után nemcsak a férfi, hanem a nő is elégedettebben zuhan álomba.

Leáldozott a kiskifli-nagykiflinek?

Minden kapcsolatban eljön az az idő, amikor a kedves horkolása, izzadása, takaróbirtoklása és egyéb alvásmizériái zavarni kezdenek? Amikor már úgy érzed, ő az oka annak, hogy nem tudod rendesen kipihenni magad? Akkor lehet, hogy számotokra tényleg a külön hálószoba jelenti a megoldást. Korábban utánajártunk, mit nyerhetünk és mennyit veszíthetünk, ha lemondunk a közös alvásról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.