2 és fél éves lett az agy nélkül született kisfiú, Jaxon Buell

Jaxon Buell
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor Jaxon Buell megszületett, az orvosok azt mondták, csak néhány óráig élhet, ám ő rácáfolt erre: 2 és fél éves lett. A kisfiú a normális agynak csupán 20 százalékával rendelkezik. Szülei imádják, és rendszeresen töltenek fel róla képet a Facebookra. 

A fél koponyával és agy nélkül született babáról, Jaxon Buellről már korábban is írtunk. Jaxon súlyos betegséggel, anenkefáliával, agy nélkül – helyesebben az emberi agy 20 százalékával – és fél koponyával született. Már az is csodának számított, hogy életben maradt. A szülőknek, Brandonnak és Brittanynek már a terhesség alatt az abortuszt javasolták, ám ők ezt visszautasították. A kisfiú immár 2 és fél éves is elmúlt.

Jaxon édesapja a Daily Mailnek arról beszélt, rendkívül boldogok, hogy Jaxon velük lehet, de hozzátette, nagyon nehezek a napjaik. "Vannak napok, amikor megszakad a szívünk, ahogy végig kell néznünk, hogy milyen megpróbáltatásokon kell keresztülmennie, de ahogy reagál ránk, az egészen elképesztő" – mondta. A kicsi fiú egyébként már néhány szót is ki tud mondani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.