Pilát Gábor: Az ember olyan, mint egy teafilter. Amíg nem dobják forró vízbe, nem derül ki milyen erős

Forrás: Pilát Gábor -
Pilát Gábor Tabuk nélkül a párkapcsolatról szakítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megromlott a kapcsolatunk, válni akarok, viszont a könyvelőm hallani sem akar róla. Az a javaslata, hogy inkább szégyenkezzek a nagy italszámlák miatt... Időnként a bürokrácia, az osztozkodás procedúrája és az adóhivatal többet tesz a házasság szentségének megőrzéséért, mint az egyház.

Persze szándékosan is vaknak lehet maradni a valósággal kapcsolatban, és féltve a vagyont, vagy félve a magányt is együtt lehet maradni még hosszú évekig, sőt pezsgőt is lehet nyitni az ezüstlakodalom alkalmából a szokásos boldogtalanságban.

Féltve a vagyont, vagy félve a magányt is együtt lehet maradni még hosszú évekig, sőt pezsgőt is lehet nyitni az ezüstlakodalom alkalmából a szokásos boldogtalanságban Forrás: Thinkstock

Szerencsére a folyamat minden részében lehet félni valamitől. Például az őszinteségtől, vagy a kapcsolatból való kilépéstől, esetleg az elengedéstől vagy az egyedüllétt bizonytalanságától.

Mi több, eszközt se nehéz találni hozzá. Gyerekek, pénz, szeretők, munka, ital, vagyon, keserűség, önmarcangolás - végtelen sok módon lehet tagadni a bánatot, és el lehet kerülni a fájdalmat.

A válásban és az öngyilkosságban a sok közös vonás mellett van egy tényleges és lényeges különbség. Noha mindkettő a kudarc ki nem mondott beismerése, a válást át és túl kell élni.
Nagy segítség ebben, ha az egyet egynek látjuk, a kettőt kettőnek, és ha megszűnt az életjel, akkor reggelente nem friss vizet viszünk a halott kutyának, hanem méltósággal eltemetjük, tudva azt, hogy az egyetlen kivezető út az átvezető út.

Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy mennyi mindent kaptunk a kapcsolattól, és nem szükségszerűen azt, amire számítottunk. A mondás szerint az ember olyan, mint egy teafilter. Amíg nem dobják forró vízbe, nem derül ki milyen erős.

Tabuk nélkül a párkapcsolatról Forrás: Pilát Gábor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.