A megcsaláshoz nem kell feltétlenül harmadik fél - Hűtlenségi kisokos

harmadik fél párkapcsolat hűtlenség megcsalás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hűtlenség túlmutat a másik háta mögött történő randevúkon, a bulikban elcsattanó csókokon, a titkos szexuális kalandokon. A megcsaláshoz már rég nincs is szükség egy valódi szeretőre, elég csak elővenni a fantáziát, a telefont, vagy épp eldugni a pénztárcát.

1. Érzelmileg válsz hűtlenné

Ebben az esetben nincs szexuális kapcsolat, de még kézfogás se egy harmadik személlyel. Szokták mondani, hogy az érzelmeknek nem lehet parancsolni. Nos, ennek a hűtlenségi formának, épp ez a kulcsa. Testileg valóban nem csalod meg a párod, de titkon másfelé húz a szíved. Azonban semmit sem teszel azért, hogy ez a plátói szerelem, szenvedély, vonzalom viszonzásra leljen, vagy épp kialakuljon belőle egy szeretői viszony. Egy ilyen harmadik fél lehet egy munkatárs, szomszéd, a gyerek osztálytársának szülője, de akár valaki a közös baráti körből is.

Az ilyen fajta hűtlenség nagyon veszélyes. Alapját a meglévő kapcsolat valamely szegmensének hiányában kell keresni, és így nagyon komoly önfegyelem kell ahhoz, hogy ne lépj át azon a bizonyos vékony vonalon. Amikor valaki mással nevetsz, mással beszéled meg az életed fontos eseményeit, az már érzelmi megcsalás, és a párodnak gyakran jobban tudd fájni, mint egy egyszeri csók.

Titkon mást szeretsz, például egy munkatársad iránt táplálsz erős érzelmeket Forrás: Shutterstock

2. Valaki másról fantáziálsz

A hosszú távú kapcsolatokban egy idő után ellaposodhat a szexuális élet. Ilyenkor sokan a legegyszerűbb módszerhez nyúlnak, fantáziálni kezdenek. Ezzel nincs probléma, ha egyszer-egyszer történik meg, no meg persze akkor, ha egy elérhetetlen személy a képzelet tárgya – egy színész, énekes, híres ember. A fantáziálás két esetben válhat megcsalássá:

  • Ha már nem hoz izgalomba a partnered, csak akkor, ha valaki mást képzelsz a helyébe.
  • Ha egy számodra elérhető személyről fantáziálsz közben.

Ezekben az esetekben, ez már nem csupán játék, hanem a valós vágyak kivetítése. Gyakorlatilag saját magad számára hozod el a kézzelfogható kísértést. A harmonikus szexuális élet komoly alapot ad egy párkapcsolatnak, így ha ez elveszik, és lényegében minden egyes együttlétkor másvalakire gondolsz, már nem állsz messze attól, hogy ez a valóságban is megtörténjen.

Valaki másról fantáziálsz Forrás: Shutterstock

3. Titokban költesz

A megcsalás magával hozza a másik előtti titkolózást, hazugságokat. Gondold végig, nem ugyanezt csinálod akkor, amikor nem tájékoztatod párod egy befektetésről, nagyobb kiadásokról, személyi hitel felvételről, szerencsejátékokról? Amikor a párod elől titokban pénzt teszel félre, vagy kevesebb összeget mondasz neki a vásárlásaidról, akkor becsapod, vagyis anyagilag megcsalod. Ha ez kiderül, hasonló következményekre számíthatsz, mintha egy másik emberrel kapcsolatban titkolóztál volna.

4. A közösségi médiában flörtölsz

Ez a fajta hűtlenség kétféle lehet. Először is, a nyíltan szexuális: fotókat küldözgetsz, érzéki témákról beszélgetsz, persze csak a virtuális térben. Felregisztrálsz társkereső oldalakra, szigorúan csak a móka kedvéért. Mit vársz ezektől? Egy kis izgalmat, egy kis pezsgést. Mindezt titokban, a párod háta mögött. Ez persze könnyen vezethet telefonbeszélgetésekhez és akár randevúkhoz. Ám, ezek nélkül is teljes értékű megcsalásnak minősül, ami úgy is fájdalmat és a kapcsolat végét jelentheti, ha soha sem derül ki. A figyelmed megoszlik, és a párod iránti érdeklődésed csökken.

A közösségi médiában flörtölsz Forrás: Shutterstock

A megcsalás formája, határa szubjektív, így fontos, hogy minden kapcsolatban tisztázzuk, mi az, amit mi és párunk már hűtlenségnek tekint. Tiszteljük annyira a másikat, hogy betartjuk a lefektetett szabályokat, és ne mérgezzük a kapcsolatunkat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.