édesanya lombikprogram 50 éves spermadonor embrió
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
58 évesen lett édesanya az a brit nő, akitől hazájában tagadták meg a lombikprogramban való részvételt. A beavatkozást külföldön végezték el.

Carolyn 58 évesen döntött úgy, hogy szeretne édesanya lenni. Bele akart vágni a lombikprogramba, ám Nagy-Britanniában kora miatt elutasították. Végül külföldön elvégezték a beavatkozást, amiért forintra átszámolva nagyjából másfél milliót fizetett.

A nő 30 évesen ment férjhez, majd tízévnyi próbálkozás után az orvosa közölte vele, hogy meddő, ne is reménykedjen gyermekáldásban.

Ezt a mérhetetlen csalódást nem élte túl a házasságunk. Így a 40-es éveimre teljesen egyedül találtam magamat gyermektelenül. Nem így terveztem..." – idézi a nő szavait a Metro.

Próbált olyan férfiakkal randizni, akikkel esetleg valamilyen módon mégis tudna gyermeket vállalni, de nem járt sikerrel és azt vette észre, hogy kifutott az időből, az 50-es éveibe lépett.

Örökbefogadás is eszébe jutott, de tudta, hogy az egy nagyon hosszú folyamat, ráadásul át akarta élni, milyen érzés várandósnak lenni.

Carolyn 59 évesen hordta ki babáját Forrás: Shutterstock

Ekkor a barátai felhívták rá a figyelmét az embrió örökbefogadásra. Ezt az ő korában csak Cipruson és Indiában hajlandóak elvégezni. Orvosai azt mondták, a méhe jó állapotban van ahhoz, hogy kihordjon egy babát, ezért végül bevállalta a beavatkozást, amelyre Új-Delhiben került sor. Petedonornak egy 21 éves indiai nőt választott, spermadonornak pedig egy amerikai férfit.

A terhességem alatt sokan megbámulták a nagy pocakomat. Engem ez azonban egyáltalán nem érdekelt, büszke voltam rá."

Carolynnak a császármetszés során egészséges fia született, aki a Javed nevet kapta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.