Így hat a kísérleti kezelés a koronavírusos betegekre

Forrás: MTI/Kormany.Hu -
terápia vérplazma koronavírus kezelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, hogyan hat a kísérleti terápia a koronavírussal fertőzött betegekre.

Ahogy azt korábban megírtuk: új kísérleti kezelést kezdtek el alkalmazni a Szent László kórházban. Az eljárás lényege, hogy a koronavíruson átesett betegektől vért vesznek és a vérplazmájukat eltárolják. A plazmában található antitesteket pedig olyan betegeknek adják be, akik még küzdenek a betegséggel.

Most pedig már azt is tudjuk, hogyan teljesít az új kezelés: Müller Cecília nemrég két olyan beteg állapotáról nyilatkozott, akik az új kezelés alapján vérplazmát kaptak:

Forrás: Teknős Miklós

"A vérplazma terápia ígéretes kezelés, épp a mai napon számolt be az eredményekről Vályi-Nagy István főorvos az operatív törzs ülésén. Ez alapján mindkét beteg, aki vérplazmát kapott, látványosan javul, felkeltek az ágyból. Ahogy az operatív törzsben Vályi-Nagy István főorvos fogalmazott: alig lehet lefogni az egyiküket, már annyira otthagyná a kórházat" - írta meg Müller Cecília szavait a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.